Reteklevél leves
A friss zsenge retek levélből reteklevél leveskészítése. Ügyeljünk a származására, a permetezés miatt, ha tehetjük akkor bio-retekből készítsük.
A reteklevél leves hozzávalói:
– 2 csomag retek levele
– 1 vöröshagyma
– 1 darab burgonya
– olívaolaj
– 1 gerezd fokhagyma
– só, bors
– ízlés szerint tejföl
A reteklevél leves elkészítése
Fontos a reteklevél alapos megmosása.
Egy lábosban felmelegítek egy kis olívaolajat, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, pár percet pirítom, hozzáadom a reteklevelet, rápréselem a fokhagymát, kevergetve 5 percet párolom, majd hozzáadom a kockákra darabolt burgonyát.
Felöntöm 1 liter vízzel, megsózom, megborsozom és 20 percet főzöm míg a burgonya megfő.
Összemixelem és kész is a reteklevél leves. A reteklevél leves tálalásakor ízlés szerint tehetek bele egy evőkanál tejfölt.