Reteklevél leves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

levesekA friss zsenge retek levélből reteklevél leveskészítése. Ügyeljünk a származására, a permetezés miatt, ha tehetjük akkor bio-retekből készítsük.

A reteklevél leves hozzávalói: 

– 2 csomag retek levele

– 1 vöröshagyma

– 1 darab burgonya

– olívaolaj

– 1 gerezd fokhagyma

– só, bors

– ízlés szerint tejföl

A reteklevél leves elkészítése

Fontos a reteklevél alapos megmosása.

Egy lábosban felmelegítek egy kis olívaolajat, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, pár percet pirítom, hozzáadom a reteklevelet, rápréselem a fokhagymát, kevergetve 5 percet párolom, majd hozzáadom a kockákra darabolt burgonyát.

Felöntöm 1 liter vízzel, megsózom, megborsozom és 20 percet főzöm míg a burgonya megfő.

Összemixelem és kész is a reteklevél leves. A reteklevél leves tálalásakor ízlés szerint tehetek bele egy evőkanál tejfölt.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW