Fordított almatorta

2016-12-10
almatorta

    Egy egyszerűen elkészíthető különleges francia almatorta a Tarte Tatin, vagyis a fordított almatorta. Más gyümölccsel, körtével, barackkal is készíthető, de kipróbálhatjuk sós változatait is például paradicsommal, padlizsánnal, cukkinivel.

    Hozzávalók:

    – 4-6 darab alma

    – leveles tészta, vagy az egyszerűség kedvéért francia omlós tészta

    – 15 dkg cukor

    – 5 dkg vaj

    – 1 citrom leve

    Elkészítés

    Egy sütőbe illő edénybe nem túl erős lángon elkezdem a karamellt készíteni 10 dkg cukorból, majd hozzáadom a fél citrom levét és kevergetve egy homogén karamellt készítek.

    Ez idő alatt az almákat meghámozom, kimagozom és négy fele vágom.

    Félgömb felükkel az almákat ráhelyezem a karamellre és ráfacsarom a másik fél citrom levét.

    Az 5 dkg vajat kis darabokban az almákra teszem, majd megszórom 5 dkg cukorral.

    Lefedem az előzőleg kinyújtott és méretre vágott leveles tésztával, a közepén késsel keresztbe egy kis lyukat vágok, hogy a gőz eltudjon párologni.

    200 fokos előmelegített sütőben 25 percet sütöm, majd egy nagyobb tányéron vagy munkalapon kifordítom, várok néhány percet és leemelem az edényt, így nem ragad bele az alma.

    És kész is van a fordított almatorta, vagyis a francia Tarte Tatin.

    Recept Típus: , , Tags: , ,
    Average Member Rating

    (5 / 5)

    5 5 3
    Értékeld a receptet

    3 people Értékelte

    Hasonló Receptek
    • Quiche Lorraine

    • Mézeskalácsbáb alakú linzer

    • Túrós malackák

    • Mandulás répatorta

    • Sütőben sült rájaszárny

    Vélemény, hozzászólás?

    reklám




    Recept Parádé

    FREE
    VIEW