Rakott padlizsán olaszosan

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

rakott padlizsán olaszosanA rakott padlizsánt talán az olaszok készítik a legjobban, egyszerűen csak padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, parmezán sajt és néhány fűszer kell az olaszos rakott padlizsán elkészítéséhez. 

A rakott padlizsán hozzávalói

– 2 padlizsán

– 5 – 6 paradicsom

– 2 mozzarella 

– parmezán sajt

– friss bazsalikom

Az olaszos rakott padlizsán recept elkészítése

A padlizsánt meghámozom, fél centis darabokra szeletelem, egy szűrőbe teszem, megsózom, hogy a vizet kiengedje magából.

Ez idő alatt a paradicsomból szószt készítek, a paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és ledarálom. Egy lábosban kevés olívaolajon a mogyoróhagymát pár percet pirítom, rápréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a ledarált paradicsomot majd hozzáadom a kakukkfüvet és 10 percet főzöm, majd leveszem a tűzről és összemixelem. Megsózom, megborsozom.

A bazsalikomot vékony apróra szeletelem és összekeverem a reszelt parmezán sajttal.

A kicsepegtetett padlizsánt egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom mind a két oldalán, majd félreteszem.

Egy sütőbe illő tálat a paradicsom szósszal kikenem, belehelyezem a padlizsán karikákat, megszórom a parmezán bazsalikom keverékkel, újra paradicsomszószt kenek rá majd a padlizsán karikákat és újra megszórom a parmezán bazsalikom keverékkel, majd paradicsomszósszal lefedem. Végül a tetejére helyezem a karikákra szeletelt mozzarellát. Meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm és el is készült az olaszos rakott padlizsán.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW