Rakott padlizsán olaszosan
A rakott padlizsánt talán az olaszok készítik a legjobban, egyszerűen csak padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, parmezán sajt és néhány fűszer kell az olaszos rakott padlizsán elkészítéséhez.
A rakott padlizsán hozzávalói
– 2 padlizsán
– 5 – 6 paradicsom
– 2 mozzarella
– parmezán sajt
– friss bazsalikom
Az olaszos rakott padlizsán recept elkészítése
A padlizsánt meghámozom, fél centis darabokra szeletelem, egy szűrőbe teszem, megsózom, hogy a vizet kiengedje magából.
Ez idő alatt a paradicsomból szószt készítek, a paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és ledarálom. Egy lábosban kevés olívaolajon a mogyoróhagymát pár percet pirítom, rápréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a ledarált paradicsomot majd hozzáadom a kakukkfüvet és 10 percet főzöm, majd leveszem a tűzről és összemixelem. Megsózom, megborsozom.
A bazsalikomot vékony apróra szeletelem és összekeverem a reszelt parmezán sajttal.
A kicsepegtetett padlizsánt egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom mind a két oldalán, majd félreteszem.
Egy sütőbe illő tálat a paradicsom szósszal kikenem, belehelyezem a padlizsán karikákat, megszórom a parmezán bazsalikom keverékkel, újra paradicsomszószt kenek rá majd a padlizsán karikákat és újra megszórom a parmezán bazsalikom keverékkel, majd paradicsomszósszal lefedem. Végül a tetejére helyezem a karikákra szeletelt mozzarellát. Meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm és el is készült az olaszos rakott padlizsán.