Rakott krumpli francia módra, Tartiflette

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Köretek, Nemzetek konyhája

tartifletteRakott krumpli francia módra, a tartiflette reblochon sajttal igen hasonlít a mi rakott krumplinkhoz, a különbség csak annyi, hogy kolbász és tojás helyett szalonnával és sajttal készül a francia rakott krumpli.

Hozzávalók

– 1 kg burgonya

– 25 dkg reblochon sajt

– 20 dkg szalonna

– 2 vöröshagyma

– 2 dl főzőtejszín

– 1 dl fehér bor

rakott krumpli francia módraA francia módra készült rakott krumpli recept elkészítése

A burgonyát héjastól megfőzöm.

Ez idő alatt vékonyra felszeletelem a vöröshagymát, vastag darabokra szeletelem a reblochon sajtot.

Egy serpenyőben megpirítom a vékony gyufaszál  nagyságúra szeletelt szalonnát, hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, üvegesre pirítom, felöntöm a fehér borral. Addig főzöm míg a fehér bor fele el fő.

Leveszem a tűzről és belekeverem a főzőtejszínt, majd kevergetve felforralom és félre teszem.

Egy sütőbe illő tálat bedörzsölök fokhagymával, belehelyezem a karikákra szeletelt burgonyát, ráöntöm a szalonnás hagymás keveréket, majd a tetejére helyezem a reblochon sajt darabokat.

180 fokos előmelegített sütőben 15 percet sütöm és el is készült a francia rakott krumpli. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW