Rakott krumpli francia módra, Tartiflette
Rakott krumpli francia módra, a tartiflette reblochon sajttal igen hasonlít a mi rakott krumplinkhoz, a különbség csak annyi, hogy kolbász és tojás helyett szalonnával és sajttal készül a francia rakott krumpli.
Hozzávalók
– 1 kg burgonya
– 25 dkg reblochon sajt
– 20 dkg szalonna
– 2 vöröshagyma
– 2 dl főzőtejszín
– 1 dl fehér bor
A francia módra készült rakott krumpli recept elkészítése
A burgonyát héjastól megfőzöm.
Ez idő alatt vékonyra felszeletelem a vöröshagymát, vastag darabokra szeletelem a reblochon sajtot.
Egy serpenyőben megpirítom a vékony gyufaszál nagyságúra szeletelt szalonnát, hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, üvegesre pirítom, felöntöm a fehér borral. Addig főzöm míg a fehér bor fele el fő.
Leveszem a tűzről és belekeverem a főzőtejszínt, majd kevergetve felforralom és félre teszem.
Egy sütőbe illő tálat bedörzsölök fokhagymával, belehelyezem a karikákra szeletelt burgonyát, ráöntöm a szalonnás hagymás keveréket, majd a tetejére helyezem a reblochon sajt darabokat.
180 fokos előmelegített sütőben 15 percet sütöm és el is készült a francia rakott krumpli.