Rakott burgonya másképp
A rakott burgonya nagyon sokféle módon készül, ez recept chorizoval elég minimalista de ettől függetlenül még is igen jó. Amiben különbözik a megszokott rakott burgonyától, hogy a tojást a sütési idő vége előtt verjük a tetejére.
A rakott burgonya hozzávalói
– 1 kg héjában főtt krumpli
– 20 dkg chorizo vagy paprikás csípős kolbász
– tejföl
– vaj
– 2 tojás
A rakott burgonya másképp recept elkészítése
A héjában megfőtt krumplit meghámozom és karikákra szeletelem.
A chorizot vagy a csípős paprikás kolbászt is karikákra szeletelem.
Egy sütőbe illő tálat kivajazok, majd belehelyezek egy réteg karikákra szeletelt burgonyát, majd egy réteg chorizot, megkenem egy kis tejföllel, majd még egy rétek burgonyát helyezek rá.
210 fokos előmelegített sütőben 12 percet sütöm, majd ráverem a tojásokat és visszateszem még 3 percre a sütőbe és el is készült a chorizós rakott burgonya egy kicsit másképp.