Póréhagymás lepény

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

receptEgyszerű klasszikus könnyen elkészíthető póréhagymás lepény, ideális vacsorára.

Póréhagymás lepény recept hozzávalói

Az omlós tésztához

– 20 dkg liszt

– 10 dkg vaj

– 1 csipet só

– fél deci víz

A töltelékhez

– 3 darab nagy póréhagyma

– 4 dkg vaj

– 2 tojás

– 2.5 dkg liszt

– 2.5 dl tej

– 2 evőkanál tejföl

– 5 dkg reszelt sajt

– só, bors

A póréhagymás lepény recept elkészítése

Először is elkészítem a tésztát, egy tálban a lisztet, sót és a kockákra darabolt vajat a víz segítségével összegyúrom, becsomagolom fóliába és fél órát hűtőbe teszem.

lepenyA póréhagymát alaposan megmosom és karikákra szeletelem.

A vajat egy serpenyőben megolvasztom, hozzáadom a póréhagymát, megsózom, megborsozom és 10 percet párolom.

Egy tálban felverem a tojást és összekeverem a tejföllel.

Egy lábosban összekeverem a lisztet és a hideg tejet, megsózom, megborsozom és közepes tűzön összesűrűsítem, majd leveszem a tűzről és hozzákeverem a tojás tejföl keveréket.

Kiveszem a hűtőből a tésztát kerek formára kinyújtom és egy kivajazott tortaformába teszem, villával megszurkálom és ráhelyezem a megpárolt póréhagymát, majd ráöntöm az elkészített keveréket. Megszórom reszelt sajttal és 210 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm a póréhagymás lepényt.

recept

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW