Póréhagymaleves burgonyával

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

Egy klasszikus egyszerű póréhagymaleves burgonyával recept téli estékre.

Hozzávalók a póréhagymaleves recepthezrecept

– 3 közepes póréhagyma

– 30 dkg burgonya

– 2 darab mogyoróhagyma

– 2-3 evőkanál olívaolaj

– 1 evőkanál liszt

– 2.5 dl sör

– só, bors,

 

Póréhagymaleves recept elkészítése

A póréhagymát hosszában bevágom, alaposan megmosom majd  1 cm-es karikákra szeletelem. A burgonyát meghámozom és kis darabokra szeletelem. A mogyoróhagymát szintén vékonyra szeletelem.

Egy lábosban az olívaolajon a póréhagymát és a mogyoróhagymát üvegesre pirítom. Állandó kevergetés mellett megszórom a lisztel, majd kevergetve hozzáöntöm a sört, pár percet így főzöm majd hozzáadom az apróra darabolt burgonyát és felöntöm vízzel. Megsózom, megborsozom és körülbelül 30 percet főzöm a póréhagymalevest.

Sütőbe illő tálba pirított bagettet teszek rászórok reszelt sajtot, rámerem a póréhagymalevest és beteszem az előmelegített sütőbe míg a sajt megolvad, megpirul.

Hasonló póréhagyma receptek

– Póréhagyma krémleves

– Póréhagymás lepény 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW