Póréhagymaleves burgonyával
Egy klasszikus egyszerű póréhagymaleves burgonyával recept téli estékre.
Hozzávalók a póréhagymaleves recepthez
– 3 közepes póréhagyma
– 30 dkg burgonya
– 2 darab mogyoróhagyma
– 2-3 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál liszt
– 2.5 dl sör
– só, bors,
Póréhagymaleves recept elkészítése
A póréhagymát hosszában bevágom, alaposan megmosom majd 1 cm-es karikákra szeletelem. A burgonyát meghámozom és kis darabokra szeletelem. A mogyoróhagymát szintén vékonyra szeletelem.
Egy lábosban az olívaolajon a póréhagymát és a mogyoróhagymát üvegesre pirítom. Állandó kevergetés mellett megszórom a lisztel, majd kevergetve hozzáöntöm a sört, pár percet így főzöm majd hozzáadom az apróra darabolt burgonyát és felöntöm vízzel. Megsózom, megborsozom és körülbelül 30 percet főzöm a póréhagymalevest.
Sütőbe illő tálba pirított bagettet teszek rászórok reszelt sajtot, rámerem a póréhagymalevest és beteszem az előmelegített sütőbe míg a sajt megolvad, megpirul.
Hasonló póréhagyma receptek