Póréhagyma krémleves
Az őszi – téli hidegekben egy egészséges krémleves recept póréhagymából.
A póréhagyma krémleves hozzávalói
– 4 póréhagyma
– 1 burgonya
– 1 vöröshagyma
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál vékonyra szeletelt petrezselyem
– 0.5 liter leves alaplé
– só, bors
– tej
A póréhagyma krémleves recept elkészítése
A póréhagyma fehér részét karikákra szeletelem, majd egy szűrőben megmosom.
A vékonyra szeletelt vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a póréhagymát és addig pirítom míg egy kicsit megpuhul.
Hozzáadom a feldarabolt burgonyát és felöntöm fél liter leves alaplével ( vagy vízzel és egy leveskockával ) , közepes tűzön 30 percet főzöm.
Egy mixerrel összemixelem, megsózom, megborsozom, majd ízlés szerint hozzáöntöm a tejet és újra összemixelem, majd belekeverem a petrezselymet.
Tálalás előtt enyhe tűzőn megmelegítem.