Piemonti saláta
Észak Olaszországból Piemont régióból származó recept, krumpli, paradicsom, uborka majonéz és sonka, vagy csirke, netán virsli hozzáadásával.
A piemonti saláta hozzávalói
– 6 darab burgonya
– 3 darab paradicsom
– 3 tojás
– 8 darab uborka
– majonéz
– 20 dkg sonka
– só, bors
A piemonti saláta recept elkészítése
A krumplikat héjastól megfőzöm.
A tojásokat szintén megfőzöm, 10 perces keményre.
A paradicsomokat megmosom, kimagozom és kockákra darabolom, belehelyezem egy salátás tálba.
Hozzáadom a vékony karikákra szeletelt uborkát és a kockákra darabolt sonkát, majd a feldarabolt tojásokat és a meghámozott és kockákra darabolt burgonyát, megsózom, megborsozom.
Végül hozzáadom a majonézt és az egészet óvatosan összekeverem.
Hűtőbe teszem legalább 1 órát, hidegen tálalom.