Peperonata – olasz lecsó
A lecsót annyiféleképpen készítik ahány ország vagy tájról származik, a magyar lecsó sem hungarikum, szinte nincs is olyan ország ahol ne készítenék. Az olasz lecsó a peperonata is ugyanúgy készül mint a magyar változata, annyi különbséggel, hogy kaliforniai paprikából készítik és nem hiányozhat belőle a friss bazsalikom és pár szem olíva bogyó sem. A peperonata olasz lecsó fogyasztható főételként, vagy csak simán kenyérrel, vagy tésztákhoz, húsokhoz is tálalhatjuk köretként.
Peperonata, olasz lecsó recept hozzávalói
– 3 kaliforniai paprika
– 3 paradicsom
– 1 vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 3 olívabogyó
– friss bazsalikom
– olívaolaj
– só, bors
A peperonata olasz lecsó recept elkészítése
A finoman felszeletelt vöröshagymát egy edényben kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kimagozott kockákra darabolt paradicsomot, a vékonyra szeletelt friss bazsalikomot. Rápréseljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük és kis lángon gyakori kevergetés mellett 25-30 percet főzzük a végén hozzáadjuk a négy fele vágott olíva bogyót és el is készült az olasz lecsó a peperonata.
Hasonló lecsó receptek