Peperonata – olasz lecsó

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Nemzetek konyhája

lecsoA lecsót annyiféleképpen készítik ahány ország vagy tájról származik, a magyar lecsó sem hungarikum, szinte nincs is olyan ország ahol ne készítenék. Az olasz lecsó a peperonata is ugyanúgy készül mint a magyar változata, annyi különbséggel, hogy kaliforniai paprikából készítik és nem hiányozhat belőle a friss bazsalikom és pár  szem olíva bogyó sem. A peperonata olasz lecsó fogyasztható főételként, vagy csak simán kenyérrel, vagy tésztákhoz, húsokhoz is tálalhatjuk köretként.

Peperonata, olasz lecsó recept hozzávalói

– 3 kaliforniai paprika

– 3 paradicsom

– 1 vöröshagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 3 olívabogyó

– friss bazsalikom

– olívaolaj

– só, bors

A peperonata olasz lecsó recept elkészítése

A finoman felszeletelt vöröshagymát egy edényben kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kimagozott kockákra darabolt paradicsomot, a vékonyra szeletelt friss bazsalikomot. Rápréseljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük és kis lángon gyakori kevergetés mellett 25-30 percet főzzük a végén hozzáadjuk a négy fele vágott olíva bogyót és el is készült az olasz lecsó a peperonata.

Hasonló lecsó receptek

mediterrán francia lecsó

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW