Párolt fürj

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

párolt fürj zöldborsóvalÁltalában sokan a fürjet sütőben sütik, pedig sokkal jobb öntöttvas edényben párolva sütni. Így a fürj húsa nem szárad ki és finom omlós lesz.

Hozzávalók

– 4 fürj

– 2-3 mogyoróhagyma

– 1 evőkanál vaj

– 2 evőkanál olaj

– 2.5 dl zöldség alaplé

– egy kis konyak

– só, bors

– 10 dkg szalonna

A párolt fürj recept elkészítése

A fürjeket megtisztítom, a belsejét sóval, borssal bedörzsölöm.

Egy öntöttvas edényben megolvasztom a vajat, hozzáadom az olajat és a szalonna csíkokat, majd a fürjeket minden oldalon megpirítom. Meglocsolom egy evőkanál konyakkal, majd felöntöm a 2.5 dl zöldség alaplével.

Közepes tűzön 45-60 percet főzöm és kész is a párolt fürj.

A párolt fürj szalonnás zöldborsóval tálalva igazi ünnepi lakoma.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW