Párolt fürj
Általában sokan a fürjet sütőben sütik, pedig sokkal jobb öntöttvas edényben párolva sütni. Így a fürj húsa nem szárad ki és finom omlós lesz.
Hozzávalók
– 4 fürj
– 2-3 mogyoróhagyma
– 1 evőkanál vaj
– 2 evőkanál olaj
– 2.5 dl zöldség alaplé
– egy kis konyak
– só, bors
– 10 dkg szalonna
A párolt fürj recept elkészítése
A fürjeket megtisztítom, a belsejét sóval, borssal bedörzsölöm.
Egy öntöttvas edényben megolvasztom a vajat, hozzáadom az olajat és a szalonna csíkokat, majd a fürjeket minden oldalon megpirítom. Meglocsolom egy evőkanál konyakkal, majd felöntöm a 2.5 dl zöldség alaplével.
Közepes tűzön 45-60 percet főzöm és kész is a párolt fürj.
A párolt fürj szalonnás zöldborsóval tálalva igazi ünnepi lakoma.