Paradicsomos quinoa rizottó
Töltött paradicsomhoz vagy töltött paprikához kiváló köret a paradicsomos quinoa rizottó, tökéletesen helyettesíti a rizst. Érdemes kipróbálni, mivel igen egészséges, gluténmentes étel.
A paradicsomos quinoa rizottó recept hozzávalói
– 20 dkg quinoa
– 1 vöröshagyma
– 2.5 dl paradicsomlé
– olívaolaj
– só, bors
A paradicsomos quinoa rizottó recept elkészítése
A quinoát szűrőben leöblítem, így nem lesz keserű íze.
Egy lábosban megmelegítem az olívaolajat, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, pár percet pirítom, majd hozzáadom a quionát.
Hozzáöntöm a paradicsomlét és vizet, hogy ellepje a quionát, megsózom, megborsozom és kb. 15 – 20 percet főzöm míg az összes lé el nem párolgott. Időnként megkeverem és ha kell vizet öntök hozzá.