Paradicsomos lazacos avokádó tartár
Egészséges előétel paradicsom, füstölt lazac és avokádó, felhasználásával, egyszerűen pillanatok alatt elkészíthető recept. Akár főételként is fogyasztható vacsorára.
A paradicsomos lazacos avokádó tartár hozzávalói
– 1 avokádó
– 2 paradicsom
– 120 gramm füstölt lazac
– fél zöldcitrom ( lime )
– friss bazsalikom
– só
– cayenne-i bors
A paradicsomos lazacos avokádó tartár elkészítése
A paradicsomot megmosom, kimagozom és apró kockákra darabolom, majd félreteszem egy szűrőbe, hogy minél több levet kiengedjen.
Az avokádót meghámozom és apró kockákra darabolom, félreteszem és meglocsolom a zölcitrommal.
A füstölt lazacot szintén kockákra darabolom.
A bazsalikomot vékonyra szeletelem.
Egy tálban az avokádóhoz keverem a bazsalikomot, lazacot és a paradicsomot, megfűszerezem, összekeverem, majd fél órára hűtőbe teszem.
Tálalás előtt szűrőben leszűröm majd egy körforma segítségével tányérra teszem.
Ez a lazacos paradicsomos avokádó tartár recept két személyre készült.