Paradicsomos húsgombóc olasz módra
Egyszerűen elkészíthető olasz étel darált marhahúsból paradicsomszószban.
Hozzávalók a paradicsomos húsgombóc recepthez
– 50 dkg darált marhahús
– 2 darab mogyoróhagyma
– 1 kisebb főtt burgonya
– 1 tojás
– liszt
– 2 paradicsom
– 1 evőkanál sűrített paradicsom
– petrezselyem
– oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors
– olívaolaj
A paradicsomos húsgombóc elkészítése
Egy tálban a darált marhahúst, a szétnyomkodott főtt krumplit, tojást, a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, sót, borsot és a vékonyra szeletelt petrezselymet alaposan összekeverem. Kis gombócokat gyúrok, majd megforgatom a lisztben.
A paradicsomot forróvízbe dobom egy percre, majd lehámozom és feldarabolom apróra.
Egy nagy serpenyőben kis tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd belehelyezem a húsgombócokat, óvatosan forgatva megpirítom minden oldalát. Mikor megpirult hozzákeverem a sűrített paradicsomot, majd a feldarabolt paradicsomokat. Ráhintem az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, óvatoson összekeverem és kis tűzön főzöm 15 percet. Néha megkeverem.
Spagettivel vagy tagliatelle tésztával tálalom.