Paradicsomos húsgombóc olasz módra

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

marha

Egyszerűen elkészíthető olasz étel darált marhahúsból paradicsomszószban.

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóc recepthez

– 50 dkg darált marhahús

– 2 darab mogyoróhagyma

– 1 kisebb főtt burgonya

– 1 tojás

– liszt

– 2 paradicsom

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– petrezselyem

– oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors

– olívaolaj

A paradicsomos húsgombóc elkészítése

Egy tálban a darált marhahúst, a szétnyomkodott főtt krumplit, tojást, a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, sót, borsot és a vékonyra szeletelt petrezselymet alaposan összekeverem. Kis gombócokat gyúrok, majd megforgatom a lisztben.

A paradicsomot forróvízbe dobom egy percre, majd lehámozom és feldarabolom apróra.

Egy nagy serpenyőben kis tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd belehelyezem a húsgombócokat, óvatosan forgatva megpirítom minden oldalát. Mikor megpirult hozzákeverem a sűrített paradicsomot, majd a feldarabolt paradicsomokat. Ráhintem az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, óvatoson összekeverem és kis tűzön főzöm 15 percet. Néha megkeverem.

Spagettivel vagy tagliatelle tésztával tálalom.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám