Paradicsomos húsgombóc olasz módra

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

marha

Egyszerűen elkészíthető olasz étel darált marhahúsból paradicsomszószban.

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóc recepthez

– 50 dkg darált marhahús

– 2 darab mogyoróhagyma

– 1 kisebb főtt burgonya

– 1 tojás

– liszt

– 2 paradicsom

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– petrezselyem

– oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors

– olívaolaj

A paradicsomos húsgombóc elkészítése

Egy tálban a darált marhahúst, a szétnyomkodott főtt krumplit, tojást, a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, sót, borsot és a vékonyra szeletelt petrezselymet alaposan összekeverem. Kis gombócokat gyúrok, majd megforgatom a lisztben.

A paradicsomot forróvízbe dobom egy percre, majd lehámozom és feldarabolom apróra.

Egy nagy serpenyőben kis tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd belehelyezem a húsgombócokat, óvatosan forgatva megpirítom minden oldalát. Mikor megpirult hozzákeverem a sűrített paradicsomot, majd a feldarabolt paradicsomokat. Ráhintem az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, óvatoson összekeverem és kis tűzön főzöm 15 percet. Néha megkeverem.

Spagettivel vagy tagliatelle tésztával tálalom.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW