Paradicsomos bárány nyak

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Öntöttvas edényben aránylag gyorsan elkészíthető egyszerű paradicsomos bárány nyak recept.

Hozzávalók 2 személyre

– 2 szelet bárány nyak

– 2 hagyma

– 1 sárgarépa

– 1 gerezd fokhagyma

– 3 evőkanál olívaolaj

– 1 evőkanál liszt

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– 1 dl száraz fehérbor

– kakukkfű, babérlevél, bazsalikom

– só, bors

A paradicsomos bárány nyak recept elkészítése

Egy öntöttvas edényben megmelegítem az olívaolajat, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát és a bárány nyak szeletet.

Megpirítom mind a két oldalát, majd meghintem a liszttel, alaposan összekeverem és felöntöm a száraz fehér borral és vízzel, hogy ellepje a húst.

Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és belepréselem a fokhagymát.

Alaposan összekeverem és lefedve közepes tűzön 30 percet főzöm, majd hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát és még 30 percet főzöm és el is készült a paradicsomos bárány nyak. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW