Paradicsomos bárány nyak
Öntöttvas edényben aránylag gyorsan elkészíthető egyszerű paradicsomos bárány nyak recept.
Hozzávalók 2 személyre
– 2 szelet bárány nyak
– 2 hagyma
– 1 sárgarépa
– 1 gerezd fokhagyma
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál liszt
– 1 evőkanál sűrített paradicsom
– 1 dl száraz fehérbor
– kakukkfű, babérlevél, bazsalikom
– só, bors
A paradicsomos bárány nyak recept elkészítése
Egy öntöttvas edényben megmelegítem az olívaolajat, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát és a bárány nyak szeletet.
Megpirítom mind a két oldalát, majd meghintem a liszttel, alaposan összekeverem és felöntöm a száraz fehér borral és vízzel, hogy ellepje a húst.
Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és belepréselem a fokhagymát.
Alaposan összekeverem és lefedve közepes tűzön 30 percet főzöm, majd hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát és még 30 percet főzöm és el is készült a paradicsomos bárány nyak.