Paleo spárgakrémleves
Paleo spárgakrémleves recept hozzávalói
– 50 dkg zöld spárga
– 1 fej hagyma
– 10 szál snidling
– 1 tojás sárgája
– olívaolaj vagy valamilyen zsiradék
– egy fél citrom
– 1 evőkanál balzsamecet
A peleo spárgakrémleves recept elkészítése
A zöld spárgák szárának a végeit levágom a kiálló részeket egy késsel levagdosom, majd megmosom.
A spárga fejeket levágom, nyolc darabot félre teszek.
Egy lábosban olajat melegítek és az apróra szeletelt hagymát elkezdem dinsztelni, majd hozzáadom a spárgákat.
Pár percet főzöm majd ráfacsarom a fél citrom levét és hozzáöntöm az egy evőkanál balzsamecetet.
Mikor a leve elpárolgott felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és közepes tűzön 20-30 percet főzöm.
Kimerek egy merőkanál levet és belekeverem a tojás sárgáját.
A tűzről levéve botmixerrel összemixelem, majd belekeverem a tojás sárgáját.
A félre tett spárga fejeket sós forró vízben 3 percet főzöm, majd kimerem és tálalásnál díszítésként használom.
Ha friss zsenge a zöld spárga akkor ezt ki is hagyhatom, mivel a zöld spárga nyersen is fogyasztható.