Padlizsán kaviár, padlizsánkrém

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

padlizsán kaviárKönnyen elkészíthető igazi fogyókúrás étel a padlizsán kaviár, vagy padlizsánkrém. Hogy igazán jó ízű legyen alufóliába tekerve sütőben kell sütni.

A padlizsán kaviár recept hozzávalói

– 2 padlizsán

– egy fél citrom leve

– 2 gerezd fokhagyma

– 2 evőkanál olívaolaj

– só, bors

A padlizsánkrém, padlizsán kaviár elkészítése

A padlizsánokat megmosom, megtörlöm, a szárát levágom, majd hosszában ketté vágom.

Egy késsel négyzetesen bevagdosom úgy, hogy a héját ne sértsem meg.

padlizsán sütéseBelocsolom olívaolajjal, ráhelyezem, vagy bele szurkálom a fokhagymát, megsózom, majd összeillesztem és alufóliába tekerem.

200 fokos előmelegített sütőben 1 órát sütöm.

Ha megsült, hagyom kihűlni, majd egy kanállal kivájom a padlizsán belsejét,egy mixerbe teszem a fokhagymával együtt, meglocsolom a citrom levével, megborsozom, majd összemixelem.

A padlizsánkrém fogyasztható pirítós kenyérre vagy friss baguette-re kenve.

Hasonló padlizsán kaviár receptek

– Egészséges padlizsánkrém egyszerűen

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW