Padlizsán kaviár, padlizsánkrém
Könnyen elkészíthető igazi fogyókúrás étel a padlizsán kaviár, vagy padlizsánkrém. Hogy igazán jó ízű legyen alufóliába tekerve sütőben kell sütni.
A padlizsán kaviár recept hozzávalói
– 2 padlizsán
– egy fél citrom leve
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál olívaolaj
– só, bors
A padlizsánkrém, padlizsán kaviár elkészítése
A padlizsánokat megmosom, megtörlöm, a szárát levágom, majd hosszában ketté vágom.
Egy késsel négyzetesen bevagdosom úgy, hogy a héját ne sértsem meg.
Belocsolom olívaolajjal, ráhelyezem, vagy bele szurkálom a fokhagymát, megsózom, majd összeillesztem és alufóliába tekerem.
200 fokos előmelegített sütőben 1 órát sütöm.
Ha megsült, hagyom kihűlni, majd egy kanállal kivájom a padlizsán belsejét,egy mixerbe teszem a fokhagymával együtt, meglocsolom a citrom levével, megborsozom, majd összemixelem.
A padlizsánkrém fogyasztható pirítós kenyérre vagy friss baguette-re kenve.