Osso bucco
Az olasz milánói konyha nagy klasszikusa az osso bucco, azaz, borjúlábszár.
Osso bucco recept hozzávalói
– 2 borjúlábszár
– 1 sárgarépa
– 1 vöröshagyma
– 1 zellerszár
– 3 paradicsom
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 dl száraz fehérbor
– só, bors
– olívaolaj
– 1 narancs reszelt héja
– 1 ág kakukkfű
– 1 babérlevél
– egy csipet csípős paprika
Az osso bucco recept elkészítése
A borjúlábszárakat megsózom, és a húsba a sót bedörzsölöm.
Egy öntöttvas edénybe olívaolajat öntök, felhevítem, majd bele teszem az osso buccot, mind a két oldalán megpirítom.
Hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt zellerszárat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fokhagymát.
5 perc elteltével beleöntöm a száraz fehérbort, 2-3 percet forralom, hogy elpárologjon a bor.
Hozzáadom a kakukkfüvet, babérlevelet, egy nagy csipet csípős paprikát, megborsozom, ráreszelek egy fél narancs héját, majd hozzáadom a lehámozott, kimagozott apróra szeletelt paradicsomot.
Felöntöm egy kis vízzel és kis lángon legalább másfél órát főzöm, míg teljesen megfő az osso bucco.
Tagliatelle tésztával tálalom.