Osso bucco

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

borjulabszarAz olasz milánói konyha nagy klasszikusa az osso bucco, azaz, borjúlábszár.

Osso bucco recept hozzávalói

– 2 borjúlábszár

– 1 sárgarépa

– 1 vöröshagyma

– 1 zellerszár

– 3 paradicsom

– 2 gerezd fokhagyma

– 2 dl száraz fehérbor

– só, bors

– olívaolaj

– 1 narancs reszelt héja

– 1 ág kakukkfű

– 1 babérlevél

– egy csipet csípős paprika

Az osso bucco recept elkészítése

A borjúlábszárakat megsózom, és a húsba a sót bedörzsölöm.

Egy öntöttvas edénybe olívaolajat öntök, felhevítem, majd bele teszem az osso buccot, mind a két oldalán megpirítom.

Hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt zellerszárat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fokhagymát.

5 perc elteltével beleöntöm a száraz fehérbort, 2-3 percet forralom, hogy elpárologjon a bor.

Hozzáadom a kakukkfüvet, babérlevelet, egy nagy csipet csípős paprikát, megborsozom, ráreszelek egy fél narancs héját, majd hozzáadom a lehámozott, kimagozott apróra szeletelt paradicsomot.

Felöntöm egy kis vízzel és kis lángon legalább másfél órát főzöm, míg teljesen megfő az osso bucco.

Tagliatelle tésztával tálalom.

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW