Osso bucco

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

borjulabszarAz olasz milánói konyha nagy klasszikusa az osso bucco, azaz, borjúlábszár.

Osso bucco recept hozzávalói

– 2 borjúlábszár

– 1 sárgarépa

– 1 vöröshagyma

– 1 zellerszár

– 3 paradicsom

– 2 gerezd fokhagyma

– 2 dl száraz fehérbor

– só, bors

– olívaolaj

– 1 narancs reszelt héja

– 1 ág kakukkfű

– 1 babérlevél

– egy csipet csípős paprika

Az osso bucco recept elkészítése

A borjúlábszárakat megsózom, és a húsba a sót bedörzsölöm.

Egy öntöttvas edénybe olívaolajat öntök, felhevítem, majd bele teszem az osso buccot, mind a két oldalán megpirítom.

Hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt zellerszárat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fokhagymát.

5 perc elteltével beleöntöm a száraz fehérbort, 2-3 percet forralom, hogy elpárologjon a bor.

Hozzáadom a kakukkfüvet, babérlevelet, egy nagy csipet csípős paprikát, megborsozom, ráreszelek egy fél narancs héját, majd hozzáadom a lehámozott, kimagozott apróra szeletelt paradicsomot.

Felöntöm egy kis vízzel és kis lángon legalább másfél órát főzöm, míg teljesen megfő az osso bucco.

Tagliatelle tésztával tálalom.

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW