Nyers lilakáposzta saláta
Hideg lilakáposzta saláta nyersen tökéletes sült hús, sült kolbász mellé salátaként, de általában előételként fogyasztjuk.
Hozzávalók
– fél lilakáposzta
– 1 lilahagyma
– 5 dió
– 2 evőkanál balzsamecet
– 4 evőkanál dióolaj
– só, bors
Lilakáposzta saláta recept elkészítése
A lilakáposztát megmosom, majd lereszelem.
Megsózom és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom a levét.
Egy salátatálban összekeverem a balzsamecetet és a dióolajat, megborsozom, majd hozzákeverem a vékonyra szeletelt lilahagymát és a lilakáposztát. Rászórom az összetördelt dióbelet és hűtőbe teszem legalább egy órát.
A lilakáposzta salátát hidegen tálalom előételként, de kiváló saláta sült hús, sült kolbász mellé.