Normandiai almatorta
A klasszikus almatortától egy kicsit kalóriában gazdagabb almatorta recept amit Normandiában készítenek, de azért néha érdemes meglepni vendégeinket egy ilyen nagyszerű desszerttel. Tálalható langyosan vagy akár hidegen is.
Hozzávalók a normandiai almatorta recepthez
– 70 dkg alma
– 20 dkg liszt
– 20 dkg cukor
– 10 dkg reszelt mandula
– 10 dkg vaj
– 10 dkg tejföl
– 3 tojás
– 5 cl calvados ( alma pálinka )
A normandiai almatorta recept elkészítése
Először is elkészítjük a tésztát.
Egy tojást egy csipet sóval felverek, hozzákeverek 10 dkg cukrot, majd ha elég habos hozzáöntöm a 20 dkg lisztet, és a kockákra darabolt szoba hőmérsékletű vajat, majd kézzel alaposan összegyúrom. Egy deszkán kör alakúra kinyújtom, majd egy kivajazott torta sütőtálba helyezem. Villával megszurkálom, majd 210 fokon előmelegített sütőben 5 percet sütöm.
Következő lépés az almák előkészítése az almatortához.
Az almákat meghámozom, kimagozom és cikkelyekre szeletelem.
Egy tálban felverek két tojást 10 dkg cukorral, majd hozzákeverem a reszelt mandulát és a tejfölt, végül meglocsolom a calvados-al és alaposan összekeverem.
Az alma szeleteket a sütemény tésztára rakosgatom, majd ráöntöm az előbb elkészített tölteléket és visszahelyezem a 210 fokos sütőbe 25 percre, míg megsül a normandiai almatorta.