Normandiai almatorta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek, Nemzetek konyhája

A klasszikus almatortától egy kicsit kalóriában  gazdagabb almatorta recept amit Normandiában készítenek, de azért néha érdemes meglepni vendégeinket egy ilyen nagyszerű desszerttel. Tálalható langyosan vagy akár hidegen is.

Hozzávalók a normandiai almatorta recepthez

– 70 dkg alma

– 20 dkg liszt

– 20 dkg cukor

– 10 dkg reszelt mandula

– 10 dkg vaj

– 10 dkg tejföl

– 3 tojás

– 5 cl calvados ( alma pálinka )

A normandiai almatorta recept elkészítése

Először is elkészítjük a tésztát.

Egy tojást egy csipet sóval felverek, hozzákeverek 10 dkg cukrot, majd ha elég habos hozzáöntöm a 20 dkg lisztet, és a kockákra darabolt szoba hőmérsékletű vajat, majd kézzel alaposan összegyúrom. Egy deszkán kör alakúra kinyújtom, majd egy kivajazott torta sütőtálba helyezem. Villával megszurkálom, majd 210 fokon előmelegített sütőben 5 percet sütöm.

Következő lépés az almák előkészítése az almatortához.

Az almákat meghámozom, kimagozom és cikkelyekre szeletelem.

Egy tálban felverek két tojást 10 dkg cukorral, majd hozzákeverem a reszelt mandulát és a tejfölt, végül meglocsolom a calvados-al és alaposan összekeverem.

Az alma szeleteket a sütemény tésztára rakosgatom, majd ráöntöm az előbb elkészített tölteléket és visszahelyezem a 210 fokos sütőbe 25 percre, míg megsül a normandiai almatorta.

Hasonló almatorta receptek

Klasszikus francia almatorta

Fordított almatorta

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW