Normand quiche
Normand quiche recept
Gyorsan egyszerűen elkészíthető igen tápláló előétel, de akár főételként is fogyaszthatjuk egy fejes salátával tálalva.
A normand quiche recept hozzávalói
– egy fél camembert sajt ( hideg hűtőből )
– 1 vagy 2 alma ( mérettől függően )
– 1 hagyma
– 2 tojás
– 1 dl tejföl
– 15 dkg füstölt szalonna ( gyufaszál nagyságúra szeletelve )
– 1 evőkanál finomra szeletelt metélőhagyma
– 5 cl cider
A tésztához
– 20 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– fél dl víz
– csipet só
A normand quiche recept elkészítése
Először is elkészítem a tésztát, egy tálban összegyúrom a lisztet, sót, és a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat a fél deci víz segítségével. Egy fóliába csomagolom és hűtőbe teszem fél órát pihenni.
Ez idő alatt egy serpenyőben megpirítom a szalonnát a vékonyra szeletelt hagymával együtt zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor megpirult nagy lángon hozzáöntöm a fél deci cidert és addig főzöm míg el nem párolog.
Egy tálban összekeverem a tojást, tejfölt, borsot és a metélőhagymát.
Az almát meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre szeletelem.
A tésztát kiveszem a hűtőből, kinyújtom kör alakúra, beleteszem egy tortaformába, villával megszurkálom, majd rárakosgatom az alma szeleteket.
Ráöntöm a szalonna hagyma keveréket, majd a hűtőből kivett camenbert sajtot vékony lamellákra szeletelem és rárakosgatom a quichere. Végül ráöntöm a tojás tejföl keveréket.
180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percet sütöm és kész is van a normand quiche.
Melegen magában vagy fejes salátával tálalom.