Normand quiche

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Nemzetek konyhája, Tojásos receptek

Normand quiche recept

Gyorsan egyszerűen elkészíthető igen tápláló előétel, de akár főételként is fogyaszthatjuk egy fejes salátával tálalva.

A normand quiche recept hozzávalói

– egy fél camembert sajt ( hideg hűtőből )

– 1 vagy 2 alma ( mérettől függően )

– 1 hagyma

– 2 tojás

– 1 dl tejföl

– 15 dkg füstölt szalonna ( gyufaszál nagyságúra szeletelve )

– 1 evőkanál finomra szeletelt metélőhagyma

– 5 cl cider

A tésztához

– 20 dkg liszt

– 10 dkg vaj

– fél dl víz

– csipet só

A normand quiche recept elkészítése

Először is elkészítem a tésztát, egy tálban összegyúrom a lisztet, sót, és a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat a fél deci víz segítségével. Egy fóliába csomagolom és hűtőbe teszem fél órát pihenni.

Ez idő alatt egy serpenyőben megpirítom a szalonnát a vékonyra szeletelt hagymával együtt zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor megpirult  nagy lángon hozzáöntöm a fél deci cidert és addig főzöm míg el nem párolog.

Egy tálban összekeverem a tojást, tejfölt, borsot és a metélőhagymát.

Az almát meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre szeletelem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kinyújtom kör alakúra, beleteszem egy tortaformába, villával megszurkálom, majd rárakosgatom az alma szeleteket.

Ráöntöm a szalonna hagyma keveréket, majd a hűtőből kivett camenbert sajtot vékony lamellákra szeletelem és rárakosgatom a quichere.  Végül ráöntöm a tojás tejföl keveréket.

180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percet sütöm és kész is van a normand quiche.

Melegen magában vagy fejes salátával tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám