Narancskrémes palacsinta
Narancskrémes palacsinta recept hozzávalói
A palacsinta tésztához
– 125 gramm liszt
– 2 tojás
– 3 dl tej
– 1 evőkanál vaj
– egy csipet só
A narancskrémhez
– 2.5 dl narancslé
– 3 tojás sárgája
– 75 gramm cukor
– 15 gramm kukoricakeményítő
– 1.5 dl tejszín
A palacsinta elkészítése
A palacsinta tésztát a megszokott módon elkészítem, a lisztet a tojással és a tejjel csomómentesen összekeverem, belekeverem a megolvasztott vajat.
A narancskrém elkészítése
A narancsokat kifacsarom, a narancslevet felteszem a tűzre felforralom.
A tojás sárgáját habosra verem a cukorral és a kukoricakeményítővel. A felforrt narancslevet belekeverem, majd vissza teszem az egészet a lábosba és kis tűzön kevergetve besűrűsítem.
Hagyom kihűlni, majd belekeverem a a keményre felvert tejszínt és letakarva hűtőbe teszem.
A palacsintát szokásos módon megsütöm, majd egy kisebb formába fóliát teszek, majd a palacsintát rétegesen belehelyezem mindegyiket megkenve a narancskrémmel.
Hűtőbe teszem, majd egy óra elteltével kiveszem és téglalap alakúra szeletelem.