Narancskrémes palacsinta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

Narancskrémes palacsinta recept hozzávalói

narancsos

A palacsinta tésztához

– 125 gramm liszt

– 2 tojás

– 3 dl tej

– 1 evőkanál vaj

– egy csipet só

A narancskrémhez

– 2.5 dl narancslé

– 3 tojás sárgája

– 75 gramm cukor

– 15 gramm kukoricakeményítő

– 1.5 dl tejszín

A palacsinta elkészítése

A palacsinta tésztát a megszokott módon elkészítem, a lisztet a tojással és a tejjel csomómentesen összekeverem, belekeverem a megolvasztott vajat.

A narancskrém elkészítése

receptA narancsokat kifacsarom, a narancslevet felteszem a tűzre felforralom.

A tojás sárgáját habosra verem a cukorral és a kukoricakeményítővel. A felforrt narancslevet belekeverem, majd vissza teszem az egészet a lábosba és kis tűzön kevergetve besűrűsítem.

Hagyom kihűlni, majd belekeverem a a keményre felvert tejszínt és letakarva hűtőbe teszem.

A palacsintát szokásos módon megsütöm, majd egy kisebb formába fóliát teszek, majd a palacsintát rétegesen belehelyezem mindegyiket megkenve a narancskrémmel.

Hűtőbe teszem, majd egy óra elteltével kiveszem és téglalap alakúra szeletelem.

recept

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám