Mustáros tejszínben sült krumpli

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek, Nemzetek konyhája

Eredetileg Franciaországból származik ez az igen finom fokhagymás mustáros tejszínben sült krumpli recept, a franciák Gratin dauphinois-nak hívják, annyit változtattunk rajta, hogy a tejszínbe erős dijoni mustárt kevertünk.

Hozzávalók a tejszínben sült krumpli recepthez

– 80 dkg krumpli

– 2 dl tejszín

– 2 evőkanál dijoni mustár

– 2 dkg vaj

– 1 gerezd fokhagyma

– szerecsendió

– só, bors

A fokhagymás mustáros tejszínben sült krumpli recept elkészítése

Megpucolom a krumplit és 3 mm vastag karikákra szeletelem.

Egy sütőbe illő tálat bedörzsölök a fokhagymával, majd kivajazom.

Belehelyezem a krumplit, rápréselem a maradék fokhagymát, ráreszelek egy kis szerecsendiót, megsózom, megborsozom.

A két evőkanál mustárt összekeverem a tejszínnel, majd ráöntöm a krumplira és alaposan összekeverem. A mustáros tejszínnek pont be kell takarnia a krumplit.

180 fokon előmelegített sütőben 50 percet sütöm.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW