Mustáros tejszínben sült krumpli
Eredetileg Franciaországból származik ez az igen finom fokhagymás mustáros tejszínben sült krumpli recept, a franciák Gratin dauphinois-nak hívják, annyit változtattunk rajta, hogy a tejszínbe erős dijoni mustárt kevertünk.
Hozzávalók a tejszínben sült krumpli recepthez
– 80 dkg krumpli
– 2 dl tejszín
– 2 evőkanál dijoni mustár
– 2 dkg vaj
– 1 gerezd fokhagyma
– szerecsendió
– só, bors
A fokhagymás mustáros tejszínben sült krumpli recept elkészítése
Megpucolom a krumplit és 3 mm vastag karikákra szeletelem.
Egy sütőbe illő tálat bedörzsölök a fokhagymával, majd kivajazom.
Belehelyezem a krumplit, rápréselem a maradék fokhagymát, ráreszelek egy kis szerecsendiót, megsózom, megborsozom.
A két evőkanál mustárt összekeverem a tejszínnel, majd ráöntöm a krumplira és alaposan összekeverem. A mustáros tejszínnek pont be kell takarnia a krumplit.
180 fokon előmelegített sütőben 50 percet sütöm.