Mustáros karaj
Egyszerűen elkészíthető sütőben sült nem száraz, omlós mustáros karaj.
Hozzávalók
– 1 kg sertéskaraj
– 5 evőkanál mustár
– 5 dkg vaj
– 2 db mogyoróhagyma
– 15 szál metélőhagyma
– 2 dl száraz fehérbor vagy sör
– tejszín
– só, bors
A mustáros karaj recept elkészítése
A húst megsózom, megborsozom, bekenem a vajjal és a mustárral.
Behelyezem egy sütőbe illő tálba, hozzáadom a vékony finomra szeletelt mogyoróhagymát, metélőhagymát, meglocsolom a fehérborral és egy kis vízzel.
Behelyezem a 200 fokos előremelegített sütőbe és 1 óra 30 percet sütöm.
Időnként meglocsolom a szósszal, megfordítom és ha kell sörrel pótolom.
Ha a teteje megbarnult egy alufóliával letakarom.
Ha megsült szeletekre darabolom.
A szószt egy serpenyőbe öntöm és ha kell ízlés szerint mustárt, tejszínt keverek hozzá és belehelyezem a hús szeleteket.
A mustáros karajt tésztával tálalom.