Mustáros karaj

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Egyszerűen elkészíthető sütőben sült nem száraz, omlós mustáros karaj.

mustáros karaj receptHozzávalók

– 1 kg sertéskaraj

– 5 evőkanál mustár

– 5 dkg vaj

– 2 db mogyoróhagyma

– 15 szál metélőhagyma

– 2 dl száraz fehérbor vagy sör

– tejszín

– só, bors

A mustáros karaj recept elkészítése

A húst megsózom, megborsozom, bekenem a vajjal és a mustárral.

Behelyezem egy sütőbe illő tálba, hozzáadom a vékony finomra szeletelt mogyoróhagymát, metélőhagymát, meglocsolom a fehérborral és egy kis vízzel.

Behelyezem a 200 fokos előremelegített sütőbe és 1 óra 30 percet sütöm.

Időnként meglocsolom a szósszal, megfordítom és ha kell sörrel pótolom.

Ha a teteje megbarnult egy alufóliával letakarom.

Ha megsült szeletekre darabolom.

A szószt egy serpenyőbe öntöm és ha kell ízlés szerint mustárt, tejszínt keverek hozzá és belehelyezem a hús szeleteket. 

A mustáros karajt tésztával tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW