Mont d’Or sajt fondü

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Igen finom speciális elronthatatlan sajt specialitás a francia – svájci határról. Nevét a franciaországi Doubs megyében található mont d’Or hegyről kapta. A mont d’Or sajtot augusztus és március közötti időben készítik tehát szeptember és május között kerül a boltokba.

A mont d’Or sajt fondü recept elkészítése

Hozzávalók

  • mont d’Or sajt
  • 1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1-2 cl fehérbor
  • főtt burgonya

Elkészítése nagyon egyszerű, a fadobozt amiben a sajt van egyszerűen csak körbe tekerjük alufóliával középen kivájunk egy köralakú darabot beleöntjük a fehérbort majd visszahelyezzük a kivájt sajtdarabot, megszurkáljuk vékonyra szeletelt fokhagymával és 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Az elkészült sajtot főtt krumplira kanalazzuk és felvágottakkal fogyasztjuk.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW