Mont d’Or sajt fondü

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Igen finom speciális elronthatatlan sajt specialitás a francia – svájci határról. Nevét a franciaországi Doubs megyében található mont d’Or hegyről kapta. A mont d’Or sajtot augusztus és március közötti időben készítik tehát szeptember és május között kerül a boltokba.

A mont d’Or sajt fondü recept elkészítése

Hozzávalók

  • mont d’Or sajt
  • 1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1-2 cl fehérbor
  • főtt burgonya

Elkészítése nagyon egyszerű, a fadobozt amiben a sajt van egyszerűen csak körbe tekerjük alufóliával középen kivájunk egy köralakú darabot beleöntjük a fehérbort majd visszahelyezzük a kivájt sajtdarabot, megszurkáljuk vékonyra szeletelt fokhagymával és 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Az elkészült sajtot főtt krumplira kanalazzuk és felvágottakkal fogyasztjuk.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW