Mont d’Or sajt fondü
Igen finom speciális elronthatatlan sajt specialitás a francia – svájci határról. Nevét a franciaországi Doubs megyében található mont d’Or hegyről kapta. A mont d’Or sajtot augusztus és március közötti időben készítik tehát szeptember és május között kerül a boltokba.
A mont d’Or sajt fondü recept elkészítése
Hozzávalók
- mont d’Or sajt
- 1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1-2 cl fehérbor
- főtt burgonya
Elkészítése nagyon egyszerű, a fadobozt amiben a sajt van egyszerűen csak körbe tekerjük alufóliával középen kivájunk egy köralakú darabot beleöntjük a fehérbort majd visszahelyezzük a kivájt sajtdarabot, megszurkáljuk vékonyra szeletelt fokhagymával és 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Az elkészült sajtot főtt krumplira kanalazzuk és felvágottakkal fogyasztjuk.