Mézes diós torta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

mézes diós tortaA diós torták egyik legjobb változata, omlós ízekben gazdag enyhén citromos mézes diós torta.

Mézes diós torta hozzávalói

A tortához

– 10 dkg liszt

– 12 dkg dió

– 2 tojás

– 5 dkg méz

– 5 dkg vaj

– fél kávéskanál élesztő

– 1 kávéskanál fahéj

– 1 kávéskanál citromlé

– fél citrom reszelt héja

A sziruphoz

– 9 dkg méz

– 2 kávéskanál citromlé

A mézes diós torta recept elkészítése

A diót ledarálom.

Tojások sárgáját fehérjét szétválasztom.

Egy tálban felverem a tojás sárgáját a megolvasztott vajjal, hozzákeverem a mézet, fahéjat, citromlevet és a reszelt citrom héjat.

Hozzákeverem a lisztet, élesztőt és a darált diót. Alaposan összekeverem míg egy homogén tésztát kapok.

Egy csipet sóval felverem habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverem a mézes diós torta masszába.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kikennek vajjal, majd beleöntöm a mézes diós torta masszát.

150 fokos előmelegített sütőbe 40 percet sütöm, majd megvárom míg kihűl és kiveszem a tortaformából.

Tálalás előtt elkészítem a mézes citromos szirupot, a  9 dkg mézet megmelegítem és összekeverem a  2 kávéskanál citromlével, majd a mézes diós tortát villával megszurkálom és ráöntöm a  meleg szirupot.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW