Mexikói burrito
Mexikói burrito recept házilag
Manapság igen divatos lett a Mexikói burrito kit vásárlása és pár perc alatt összedobni egy buritto receptet. Egy kis időt nem sajnálva elég könnyen készíthetünk házilag is csodálatos kiváló minőségű burrito-t.
Először is elkészítem a mexikói tortillát.
Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 1,2 dl meleg víz
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 csipet só
A mexikói tortilla recept elkészítése
Egy tálban a lisztet, sót és az olívaolajat összekeverem, majd apránként hozzákeverem a meleg vizet. Kézzel összegyúrom míg egy lágy jól gyúrható tésztát kapok, majd nedves konyharuhával letakarom és 30 percet pihenni hagyom.
Négy gombócot készítek, majd lisztezett nyújtódeszkán 20 cm-es kör alakúra nyújtom.
Egy teflon serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül 1-2 perc alatt megsütöm. Nem szabad túl sütni mert kemény törékeny lesz.
A burrito töltelék elkészítése
Hozzávalók:
– 30 dkg darált marhahús
– 3 mogyoróhagyma
– 1 fokhagyma
– 3 paradicsom
– 1 közepes zöldpaprika
– oreganó
– fűszerpaprika ( csípős )
– őrölt kömény
– cayenne-i bors
– só, bors
– olívaolaj
A mexikói burrito töltelék elkészítése
Egy serpenyőben kevés olívaolajon egy kicsit megpirítom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, hozzákeverem a darált marhahúst, pár percet sütöm, majd hozzáadom a kis kockákra szeletelt zöldpaprikát, a kimagozott és kockákra szeletelt paradicsomot, rápréselem a fokhagymát, majd hozzákeverem a fűszereket. Kis tűzön 10-15 percet főzöm és kész is a burrito töltelék.
A mexikói torttilát megtöltöm a buritto töltelékkel, rászórhatok egy kis parmezán sajtot és feltekerem.