Mediterrán saláta
Egészséges mediterrán saláta recept, kiváló előétel, de köretként is tálalhatjuk sült húsok mellé vagy akár főételként is fogyaszthatjuk a nyári nagy melegben.
A mediterrán saláta recept hozzávalói
– 20 dkg kuszkusz
– 10 dkg lencse
– 15 dkg feta sajt
– 10 darab koktélparadicsom
– 1 evőkanál szeletelt friss bazsalikom
– olívaolaj
– borecet
– só, bors
A mediterrán saláta recept elkészítése
Egy saláta tálban a kuszkuszra öntök forró sós vizet, hogy ellepje, letakarom 5 percre, hogy megduzzadjon, majd villával szemcsésre morzsolom.
Egy serpenyőben felmelegítek kevés olívaolajat, kis lángon beleteszem a koktélparadicsomot, rendszeresen mozgatva 5 percet főzöm, hogy enyhén megrepedjenek a koktélparadicsomok, majd 2 evőkanál borecetet öntök rá. Ha elpárolgott az ecet megsózom, megborsozom és hozzáöntöm a kuszkuszhoz. Óvatosan összekeverem, majd fél órát a hűtőbe teszem.
Ha lehűlt hozzáadom a korábban megfőtt lencsét, a kockákra darabolt feta sajtot és a vékonyra szeletelt bazsalikomot.
Alaposan összekeverem, ha szükséges még sóval borssal ízesítem és el is készült a mediterrán saláta, előétel, főétel, köret.