Mediterrán lecsó | Ratatouille

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek, Nemzetek konyhája

ratatouille

A mediterrán lecsó azaz a ratatouille a franciaországi Provence-ból származik, egyszerűen könnyen elkészíthető, alapanyagai a friss cukkini, padlizsán, paradicsom és a hagyma.

Hozzávalók a mediterrán lecsó recepthez

– 1 padlizsán

– 1 cukkini

– 3 paradicsom

– 2 kaliforniai paprika ( 1 piros, 1 sárga )

– 1 vöröshagyma

– 1 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– olívaolaj 

– só, bors

– provanszi fű

A mediterrán lecsó elkészítése

Az összes zöldséget megmosom, majd a cukkinit, paprikát és a padlizsánt kockákra darabolom, a hagymát vékonyra szeletelem. A paradicsomot  egy percre forró vízbe dobom, majd hideg vízben lehűtöm, lehámozom és négy fele vágom, kiszedem a magját.

A cukkinit, padlizsánt és a paprikát külön külön egy kis olívaolajon serpenyőben körülbelül 10 percet sütöm, majd félre teszem. Így a lecsónak erősebb zöldség íze lesz.

Egy lábosban megpirítom a hagymát, majd hozzáöntöm a zöldségeket, a paradicsomot, és rápréselem a fokhagymát, megszórom provanszi fűvel, megsózom, megborsozom. Összekeverem és kis tűzön 30-40 perc alatt készre főzöm és kész is a mediterrán lecsó azaz ratatouille.

 

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW