Mediterrán lecsó | Ratatouille
A mediterrán lecsó azaz a ratatouille a franciaországi Provence-ból származik, egyszerűen könnyen elkészíthető, alapanyagai a friss cukkini, padlizsán, paradicsom és a hagyma.
Hozzávalók a mediterrán lecsó recepthez
– 1 padlizsán
– 1 cukkini
– 3 paradicsom
– 2 kaliforniai paprika ( 1 piros, 1 sárga )
– 1 vöröshagyma
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– só, bors
– provanszi fű
A mediterrán lecsó elkészítése
Az összes zöldséget megmosom, majd a cukkinit, paprikát és a padlizsánt kockákra darabolom, a hagymát vékonyra szeletelem. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobom, majd hideg vízben lehűtöm, lehámozom és négy fele vágom, kiszedem a magját.
A cukkinit, padlizsánt és a paprikát külön külön egy kis olívaolajon serpenyőben körülbelül 10 percet sütöm, majd félre teszem. Így a lecsónak erősebb zöldség íze lesz.
Egy lábosban megpirítom a hagymát, majd hozzáöntöm a zöldségeket, a paradicsomot, és rápréselem a fokhagymát, megszórom provanszi fűvel, megsózom, megborsozom. Összekeverem és kis tűzön 30-40 perc alatt készre főzöm és kész is a mediterrán lecsó azaz ratatouille.