Mascarponés citromtorta
A mascarponés citromtorta hozzávalói
– 2 citrom reszelt héja
– 3 citrom leve
– 25 dkg mascarpone
– 4 tojás
– 15 dkg kristálycukor
A mascarponés citromtorta recept elkészítése
Először is elkészítem az omlós tésztát és hűtőbe teszem pihenni 2 órát, majd szobahőmérsékleten 30 percet.
Kinyújtom és egy kivajazott tortaformába teszem, majd 180 fokos előmelegített sütőben 5 percet elősütöm.
Kiveszem és félrerakom.
Ez idő alatt egy tálban felverem a tojásokat a cukorral, majd hozzákeverem a mascarponét, belereszelem a citrom héját és hozzákeverem a citrom levét.
A citromkrémet ráöntöm a tésztára és visszateszem a sütőbe 40 percre és kész is a mascarponés citromtorta.