Marokkói csicseriborsó saláta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Előételek, Nemzetek konyhája

marokkói csicseriborsó salátaEgészséges tápláló csicseriborsó saláta marokkói módra.

Hozzávalók a csicseriborsó salátához

– 1 konzerv csicseriborsó

– 1 lilahagyma

– 4 evőkanál olívaolaj

– 2 paradicsom

– 1 citrom leve

– őrölt kömény

– cayenne-i bors

– só, bors

– friss mentalevél

A marokkói csicseriborsó saláta recept elkészítése

A hagymát vékonyra szeletelem és beleteszem egy kisebb tálba, vízzel és egy evőkanál ecettel felöntöm. Félreteszem 30 percet. Így a hagyma könnyebben emészthető és ropogósabb lesz.

Egy salátatálba csavarom a citrom levét, hozzáadom az olívaolajat, és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben, alaposan összekeverem míg egy homogén szószt kapok.

A csicseriborsót szűrőben leöblítem és lecsepegtetem, majd beleöntöm a salátatálba.

A paradicsomot feldarabolom, kimagozom és hozzáadom a salátához.

Hozzáadom a lecsepegtetett lila hagymát, az egészet alaposan összekeverem, félre teszem legalább 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

A csicseriborsó saláta egy egészséges előétel fogyókúrásoknak.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW