Marokkói csicseriborsó saláta
Egészséges tápláló csicseriborsó saláta marokkói módra.
Hozzávalók a csicseriborsó salátához
– 1 konzerv csicseriborsó
– 1 lilahagyma
– 4 evőkanál olívaolaj
– 2 paradicsom
– 1 citrom leve
– őrölt kömény
– cayenne-i bors
– só, bors
– friss mentalevél
A marokkói csicseriborsó saláta recept elkészítése
A hagymát vékonyra szeletelem és beleteszem egy kisebb tálba, vízzel és egy evőkanál ecettel felöntöm. Félreteszem 30 percet. Így a hagyma könnyebben emészthető és ropogósabb lesz.
Egy salátatálba csavarom a citrom levét, hozzáadom az olívaolajat, és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben, alaposan összekeverem míg egy homogén szószt kapok.
A csicseriborsót szűrőben leöblítem és lecsepegtetem, majd beleöntöm a salátatálba.
A paradicsomot feldarabolom, kimagozom és hozzáadom a salátához.
Hozzáadom a lecsepegtetett lila hagymát, az egészet alaposan összekeverem, félre teszem legalább 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.
A csicseriborsó saláta egy egészséges előétel fogyókúrásoknak.