Marhapörkölt szalvétagombóccal
Egyszerűen elkészíthető sűrű szaftos marhapörkölt víz nélkül és a változatosság kedvéért szalvétagombóccal tálalva.
Hozzávalók a marhapörkölt szalvétagombóccal recepthez
– 60 dkg marhalábszár
– 2 darab vöröshagyma
– 2 darab paradicsom
– fél cső erős paprika
– 1 evőkanál pirospaprika
– őrölt kömény
– só, bors
A marhapörkölt elkészítése
Egy öntöttvas lábasban kevés olaj és vaj keveréken megdinsztelem a vékony apróra szeletelt vöröshagymát.
Hozzáadom az apróra darabolt marhahúst és fehéredésig pirítom, majd a tűzről levéve meghintem a pirospaprikával, őrölt köménnyel, megsózom, megborsozom, alaposan összekeverem, majd rászelem a fél cső erős paprikát és a négyfelé vágott paradicsomot. Kis tűzön lefedve saját levében körülbelül 2 órát főzöm, néha megkeverem. Ha a leve elfőne akkor egy paradicsommal pótolom.
A marhapörkölt igen ízletes és guszta szalvétagombóccal tálalva.