Marhapörkölt szalvétagombóccal

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Egyszerűen elkészíthető sűrű szaftos marhapörkölt víz nélkül és a változatosság kedvéért szalvétagombóccal tálalva.

Hozzávalók a marhapörkölt szalvétagombóccal recepthez szalvétagombóccal

– 60 dkg marhalábszár

– 2 darab vöröshagyma

– 2 darab paradicsom

– fél cső erős paprika

– 1 evőkanál pirospaprika

– őrölt kömény

– só, bors

A marhapörkölt elkészítése

Egy öntöttvas lábasban kevés olaj és vaj keveréken megdinsztelem a vékony apróra szeletelt vöröshagymát.

Hozzáadom az apróra darabolt marhahúst és fehéredésig pirítom, majd a tűzről levéve meghintem a pirospaprikával, őrölt köménnyel, megsózom, megborsozom, alaposan összekeverem, majd rászelem a fél cső erős paprikát és a négyfelé vágott paradicsomot. Kis tűzön lefedve saját levében körülbelül 2 órát főzöm, néha megkeverem. Ha a leve elfőne akkor egy paradicsommal pótolom.

A marhapörkölt igen ízletes és guszta szalvétagombóccal tálalva.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW