Marhapörkölt másképp
Marhapörkölt másképp | Boeuf carotte
Répás marhapörkölt másképp, zellerrel, hagymával és paradicsommal. Nagyon könnyű elkészíteni, kis tűzön lassan főve. Igazán jó ízű másnap lesz újra melegítve.
A répás marhapörkölt hozzávalói
– 1 kg marhahús
– 6 db sárgarépa
– 2 db vöröshagyma
– 1 szál zellerlevél
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 dl paradicsompüré
– babérlevél, kakukkfű
– 1 dl száraz fehérbor
A répás marhapörkölt elkészítése
Egy öntöttvas edényben az apróra szeletelt vöröshagymát elkezdem párolni, majd 5 perc után hozzáadom a vékonyra szeletelt marhahúst. Megpirítom minden oldalát, majd hozzáadom a vékony karikákra szeletelt zeller szárát és a karikákra szeletelt sárgarépát. Ráöntöm a száraz fehérbort, majd mikor elpárolgott hozzáadom a paradicsompürét ha kell felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Beleteszem a zeller levelét, a kakukkfüvet, babérlevelet, rápréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozom. Felforralom, majd leveszem kis lángra és másfél órát főzöm.