Marhapörkölt másképp

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Marhapörkölt másképp | Boeuf carotte

másképpRépás marhapörkölt másképp, zellerrel, hagymával és paradicsommal. Nagyon könnyű elkészíteni, kis tűzön lassan főve. Igazán jó ízű másnap lesz újra melegítve.

A répás marhapörkölt hozzávalói

– 1 kg marhahús

– 6 db sárgarépa

– 2 db vöröshagyma

– 1 szál zellerlevél

– 1 gerezd fokhagyma

– 2 dl paradicsompüré

– babérlevél, kakukkfű

– 1 dl száraz fehérbor

A répás marhapörkölt elkészítése

Egy öntöttvas edényben az apróra szeletelt vöröshagymát elkezdem párolni, majd 5 perc után hozzáadom a vékonyra szeletelt marhahúst. Megpirítom minden oldalát, majd hozzáadom a vékony karikákra szeletelt zeller szárát és a karikákra szeletelt sárgarépát. Ráöntöm a száraz fehérbort, majd mikor elpárolgott hozzáadom a paradicsompürét ha kell felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Beleteszem a zeller levelét, a kakukkfüvet, babérlevelet, rápréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozom. Felforralom, majd leveszem  kis lángra és másfél órát főzöm.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW