Marhanyelv csípős szósszal

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

receptA marhanyelv nem valami bizalomkeltő mikor meglátjuk a hentesnél, pedig nagyom finom ételt készíthetünk a marhanyelv felhasználásával, pikáns csípős uborkás szósszal. A marhanyelv csípős szósszal hidegen előételként is fogyasztható például salátával.

A marhanyelv recept hozzávalói

– egy marhanyelv ( 1.5 kg ) 

– 2 dl ecet

– 1 vöröshagyma

– 2 sárgarépa

– 2 gerezd fokhagyma

– 3 szegfűszeg

– 1 szár kakukkfű 

– 5 babérlevél

– só, bors

A pikáns szószhoz:

– 5 dkg vaj

– 1 vöröshagyma

– 3 evőkanál liszt

– csípős pirospaprika

– 1 kávéskanál sűrített paradicsom

– 10 dkg csemege uborka

Marhanyelv pikáns módra recept elkészítése

A marhanyelvet 8 – 10 órával a készítés előtt hideg ecetes vízbe beáztatom.

Meghámozom és nagyobb darabokra feldarabolom a zöldségeket.

Alaposon hideg vízzel leöblítem a nyelvet.

Egy kuktába teszem a marhanyelvet befedem vízzel, beleöntöm a fele borecetet és a forrástól számítva 15 percet főzöm. 

Kiveszem a marhanyelvet, lehúzom a bőrét.

Újra friss vizet melegítek a kuktába beleteszem a marhanyelvet, a maradék borecetet. A borecet helyett lehet 1 dl száraz fehérbort beleönteni.

Beledobom a feldarabolt zöldségeket, a meghámozott hagymába beleszúrom a a szegfűszeget, azt is hozzáadom a fokhagymával együtt, majd a kakukkfüvet és a babérlevelet is hozzáadom.

Tehetek bele 2 marhaleves kockát, de nem muszáj.

Megsózom, megborsozom.

A forrástól számítva másfél órát főzöm. 

Akkor főtt meg teljesen, ha egy kést könnyen beletudok szúrni.

Kiveszem a marhanyelvet egy tálra és vékony szeletekre felszeletelem.

Elkészítem a csípős pikáns szószt, egy lábosban megolvasztom a vajat, majd beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, egy kicsit dinsztelem, majd hozzákeverem a lisztet. Apránként hozzákeverek kb. 1 liter főzőlevet, megszórom csípős pirospaprikával, megsózom, megborsozom, belekeverem a sűrített paradicsomot, majd a karikákra szeletelt csemege uborkát.

A csípős pikáns szósszal beterítem a felszeletelt marhanyelvet.

Főtt krumplival tálalom.

Hidegen fogyasztható előételnek például fejes vagy jégsalátával.

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW