Marhahúsos kuszkusz

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Marhahúsos kuszkusz recept

receptA kuszkusz észak Afrikából származó étel , de igen elterjedt Franciaországban is. Most már egy jó ideje itthon is lehet kapni kuszkusz búzadarát szinte minden boltban, érdemes kipróbálni egy finom marhahúsos kuszkusz recept elkészítését. A  lé elkészítése igen hasonlít a mi húslevesünkhöz, mediterrán fűszerek hozzáadásával.

A marhahúsos kuszkusz recept hozzávalói

– 80 dkg marhahús

– 1 vöröshagyma

– 5 darab sárgarépa

– 5 darab tarlórépa ( ha nem tudunk beszerezni tarlórépát akkor 1 karalábéval helyettesíthetjük )

– 1 kisebb fej zeller

– 1 gerezd fokhagyma

– 2 darab cukkini

– 1 dl paradicsomlé

– só, bors, csípős paprika, római kömény, koriander, szegfűszeg

– 20 dkg kuszkusz dara

A marhahúsos kuszkusz recept elkészítése

A marhahúst nagyobb darabokra darabolom, majd egy serpenyőben minden oldalát megpirítom.

Egy lábosban vizet forralok, beleteszem a marhahús darabokat, 10 percet főzöm, leszedem a habot, majd hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát, paradicsomlevet és a a vöröshagymát amibe beleszúrtam 3 darab szegfűszeget. Közepes tűzön egy órát főzöm, majd hozzáadom a zöldségeket a cukkinii kivételével. Fél óra főzés után hozzáadom a karikákra szeletelt cukkinit és körülbelül 15 perc múlva el is készült a marhahúsos kuszkusz.

A kuszkusz búzadarát a szokásos módon elkészítem

Egy mélytányérba kuszkuszt teszek, majd rámerek a léből a zöldségekkel és a marhahússal. Ízlés szerint lehet egy kis erős Pistát hozzáadni.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám