Marhahúsos kuszkusz
Marhahúsos kuszkusz recept
A kuszkusz észak Afrikából származó étel , de igen elterjedt Franciaországban is. Most már egy jó ideje itthon is lehet kapni kuszkusz búzadarát szinte minden boltban, érdemes kipróbálni egy finom marhahúsos kuszkusz recept elkészítését. A lé elkészítése igen hasonlít a mi húslevesünkhöz, mediterrán fűszerek hozzáadásával.
A marhahúsos kuszkusz recept hozzávalói
– 80 dkg marhahús
– 1 vöröshagyma
– 5 darab sárgarépa
– 5 darab tarlórépa ( ha nem tudunk beszerezni tarlórépát akkor 1 karalábéval helyettesíthetjük )
– 1 kisebb fej zeller
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 darab cukkini
– 1 dl paradicsomlé
– só, bors, csípős paprika, római kömény, koriander, szegfűszeg
– 20 dkg kuszkusz dara
A marhahúsos kuszkusz recept elkészítése
A marhahúst nagyobb darabokra darabolom, majd egy serpenyőben minden oldalát megpirítom.
Egy lábosban vizet forralok, beleteszem a marhahús darabokat, 10 percet főzöm, leszedem a habot, majd hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát, paradicsomlevet és a a vöröshagymát amibe beleszúrtam 3 darab szegfűszeget. Közepes tűzön egy órát főzöm, majd hozzáadom a zöldségeket a cukkinii kivételével. Fél óra főzés után hozzáadom a karikákra szeletelt cukkinit és körülbelül 15 perc múlva el is készült a marhahúsos kuszkusz.
A kuszkusz búzadarát a szokásos módon elkészítem
Egy mélytányérba kuszkuszt teszek, majd rámerek a léből a zöldségekkel és a marhahússal. Ízlés szerint lehet egy kis erős Pistát hozzáadni.