Marcipános galette

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

A franciák hagyományosan a Vízkereszt napján fogyasztják a galette des Rois-t, azaz a marcipános galette-t.

Hozzávalók

– 2 leveles tészta

– 12 dkg vaj

– 20 dkg cukor

– 20 dkg darált mandula

– 2 tojás

– 1 tojás sárgája

A marcipános galette recept elkészítése

Elkészítem a leveles vajas tésztát, ez elég idő igényes, ha nincs időm akkor megteszi a kész boltban vásárolt is.

Egy tálban összekeverem a puha vajat, cukrot és a darált mandulát.

A két tojást egyenként belekeverem.

Egy tepsiben sütőpapírral kitekerem az egyik leveles tésztát, egy ecsettel bevizezem a tészta szélét.

Rákenem a marcipán krémet, a szélein hagyok 2 centit, majd óvatosan ráhelyezem a második leveles tésztát.

A széleit az ujjammal összeillesztem, majd egy késsel bevagdosom.

A tojás sárgájával bekenem a tetejét, majd hűtőbe teszem fél órára.

Újra bekenem a tojás sárgájával, majd a kés hegyével párhuzamosan bevonalazom vagy akármit rárajzolok, vigyázva hogy a tésztát ne szúrjam át.

180 fokos előmelegített sütőbe teszem 40 percre és kész is a marcipános galette.

A marcipános galettet langyosan tálalom. 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW