Mandulás szilvatorta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

mandulás szilvatortaSzilva, őrölt mandula és omlós tészta segítségével finom mandulás szilvatortát készíthetünk pillanatok alatt.

A mandulás szilvatorta recept hozzávalói

A tésztához

– 25 dkg liszt

– 12.5 dkg vaj

– 1 evőkanál cukor

– 1 dl víz

– egy csipet só

A töltelékhez

szilvatorta– 1 kg szilva

– 10 dkg cukor

– 2 dl víz

A krémhez

– 10 dkg vaj

– 10 dkg cukor

– 10 dkg  őrölt mandula 

– 1 tojás

A mandulás szilvatorta recept elkészítése

Az alábbi recept alapján elkészítem az omlós tésztát.

A pihenési idő utána tésztát egy kivajazott torta formába teszem, majd 200 fokos előmelegített sütőbe teszem 15 percet.

A szilvákat megmosom, kimagozom, ketté vágom.

Egy lábosban a cukrot és a vizet megmelegítem, szirupot készítek majd beleteszem a szilvákat 3 percre.

Egy tálban összekeverem a tojást, cukrot, a megolvasztott vajat és az őrölt mandulát.

A tésztára ráöntöm a krémet és a tetejére rakosgatom a szilvát és visszateszem a sütőbe, 20 perc alatt el is készül a mandulás szilvatorta. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám