Mandulás szilvatorta
Szilva, őrölt mandula és omlós tészta segítségével finom mandulás szilvatortát készíthetünk pillanatok alatt.
A mandulás szilvatorta recept hozzávalói
A tésztához
– 25 dkg liszt
– 12.5 dkg vaj
– 1 evőkanál cukor
– 1 dl víz
– egy csipet só
A töltelékhez
– 1 kg szilva
– 10 dkg cukor
– 2 dl víz
A krémhez
– 10 dkg vaj
– 10 dkg cukor
– 10 dkg őrölt mandula
– 1 tojás
A mandulás szilvatorta recept elkészítése
Az alábbi recept alapján elkészítem az omlós tésztát.
A pihenési idő utána tésztát egy kivajazott torta formába teszem, majd 200 fokos előmelegített sütőbe teszem 15 percet.
A szilvákat megmosom, kimagozom, ketté vágom.
Egy lábosban a cukrot és a vizet megmelegítem, szirupot készítek majd beleteszem a szilvákat 3 percre.
Egy tálban összekeverem a tojást, cukrot, a megolvasztott vajat és az őrölt mandulát.
A tésztára ráöntöm a krémet és a tetejére rakosgatom a szilvát és visszateszem a sütőbe, 20 perc alatt el is készül a mandulás szilvatorta.