Lisztmentes cukkini carbonara
Cukkiniből tényleg sokféle ételt lehet készíteni, most az alábbi recept egy cukkiniből készült lisztmentes tagliatelle carbonara.
Hozzávalók
– 3 cukkini
– 2 dl tejszín
– 2 tojás
– 15 dkg bacon csíkokra szeletelve
– 3 dkg reszelt parmezán sajt
– só, bors
– olívaolaj
A lisztmentes cukkini carbonara recept elkészítése
A cukkinit megmosom, majd egy zöldséghámozóval tagliatelle formájúra szeletelem, természetesen a magoknál megállva.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítek és enyhe tűzön sütöm a cukkini tagliatelle-t, megsózom, megborsozom.
10 perc sütés után félreteszem, kicsit ropogósnak kell maradnia a cukkininak.
Ez idő alatt egy tálban összekeverem a tojás sárgáját, tejszínt és a reszelt parmezánt.
Egy serpenyőben megpirítom a csíkokra szeletelt bacon szalonnát, hozzáadom a cukkini tagliatelle-t, összekeverem, majd a tűzről levéve beleteszem a tojás sárgája tejszín keveréket.
Óvatosan összekeverem a lisztmentes cukkini carbonara-t és azonnal tálalom.
Ráreszelek egy kis parmezán sajtot.