Lilahagymás zöld lencsesaláta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

A Le Puy-i zöld lencsét méltóan nevezik a lencsék királynőjének, vagy zöld kaviárnak, erőteljesebb ízű, könnyen emészthető és még beáztatni sem kell. Kiváló nagyom finom  lilahagymás zöld lencsesalátát készíthetünk előételnek vagy akár köretnek is.

A zöld lencsesaláta hozzávalói

– 30 dkg Le Puy-i zöld lencse

– 1 nagy lilahagyma

– 1 evőkanál dijoni mustár

– 1 evőkanál almaborecet

– 3 evőkanál dióolaj

– 3 evőkanál repceolaj

A lilahagymás zöld lencsesaláta recept elkészítése

A lencsét egy szűrőben hideg vízzel leöblítem, majd egy lábosban sós forró vízben 35 percet főzöm.

Hideg vízzel leöblítem, majd hagyom a szűrőben kicsöpögtetni.

Egy salátatálban összekeverem a mustárt az almabor ecettel, majd evőkanalanként belekeverem az olajakat.

Hozzáadom a vékonyra szeletelt lilahagymát és végül belekeverem a zöld lencsét.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW