Lilahagymás zöld lencsesaláta
A Le Puy-i zöld lencsét méltóan nevezik a lencsék királynőjének, vagy zöld kaviárnak, erőteljesebb ízű, könnyen emészthető és még beáztatni sem kell. Kiváló nagyom finom lilahagymás zöld lencsesalátát készíthetünk előételnek vagy akár köretnek is.
A zöld lencsesaláta hozzávalói
– 30 dkg Le Puy-i zöld lencse
– 1 nagy lilahagyma
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 1 evőkanál almaborecet
– 3 evőkanál dióolaj
– 3 evőkanál repceolaj
A lilahagymás zöld lencsesaláta recept elkészítése
A lencsét egy szűrőben hideg vízzel leöblítem, majd egy lábosban sós forró vízben 35 percet főzöm.
Hideg vízzel leöblítem, majd hagyom a szűrőben kicsöpögtetni.
Egy salátatálban összekeverem a mustárt az almabor ecettel, majd evőkanalanként belekeverem az olajakat.
Hozzáadom a vékonyra szeletelt lilahagymát és végül belekeverem a zöld lencsét.