Libazsírban sült kacsacomb
Libazsírban sült konfitált kacsacomb recept
Talán a kacsacomb legjobb elkészítési módja a konfitálás, azaz a lassan kis hőmérsékleten zsírban sütés. Ezzel az eljárással a hús nem szárad ki és finom puha lesz.
Hozzávalók:
– 4 darab kacsacomb
– libazsír, vagy kacsazsír
– só
– 1 gerezd fokhagyma
Konfitált kacsacomb recept elkészítése
A kacsacombokat letisztogatom, lemosom, szárazra törlöm,majd nagyszemű tengeri sóval bedörzsölöm a húst, bőrével lefelé egy kerámia tálba teszem, fóliával letakarom és hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap a zsírt egy sütőbe illő edényben kis lángon megolvasztom.
A kacsacombokat alaposan megmosom, szárazra törlöm, egy serpenyőben pár perc alatt előpirítom, belehelyezem a megolvadt libazsírba, beleteszek egy gerezd héjastól összenyomott fokhagymát. A zsírnak teljesen el kell lepnie a kacsacombokat.
160 fokos előmelegített sütően sütöm fél órát, majd lecsökkentem 140 fokra és további 2 órát sütöm,míg teljesen puha nem lesz a kacsacomb.
Ha azonnal akarjuk fogyasztani akkor a zsírból kivéve egy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk pár perc alatt, a felesleges zsírt leöntjük és sütőben sült krumplival tálaljuk.
Különben a kacsacomb a zsírban hetekig eláll a hűtőben.