Libazsírban sült kacsacomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Libazsírban sült konfitált kacsacomb recept

Talán a kacsacomb legjobb elkészítési módja a konfitálás, azaz a lassan kis hőmérsékleten zsírban sütés. Ezzel az eljárással a hús nem szárad ki és finom puha lesz.

Hozzávalók:

– 4 darab kacsacomb

– libazsír, vagy kacsazsír

– só

– 1 gerezd fokhagyma

Konfitált kacsacomb recept elkészítése

A kacsacombokat letisztogatom, lemosom, szárazra törlöm,majd nagyszemű tengeri sóval bedörzsölöm a húst, bőrével lefelé egy kerámia tálba teszem, fóliával letakarom és hűtőbe teszem egy éjszakára.

Másnap a zsírt egy sütőbe illő edényben  kis lángon megolvasztom.

A kacsacombokat alaposan megmosom, szárazra törlöm, egy serpenyőben pár perc alatt előpirítom, belehelyezem a megolvadt libazsírba, beleteszek egy gerezd héjastól összenyomott fokhagymát. A zsírnak teljesen el kell lepnie a kacsacombokat.

160 fokos előmelegített sütően sütöm fél órát, majd lecsökkentem 140 fokra és további 2 órát sütöm,míg teljesen puha nem lesz a kacsacomb.

Ha azonnal akarjuk fogyasztani akkor a zsírból kivéve egy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk pár perc alatt, a felesleges zsírt leöntjük és sütőben sült krumplival tálaljuk.

Különben a kacsacomb a zsírban hetekig eláll a hűtőben.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám