Libamájpástétom
A libamájpástétom nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető házilag, érdemes kipróbálni a karácsonyi ünnepekre egy házi libamájpástétom recept elkészítését.
A libamájpástétom hozzávalói
– 40 dkg – os egész libamáj
– 1 dl tokaji aszú
– 1 kávéskanál só
– 1 kávéskanál fehér bors
– egy csipet reszelt szerecsendió
A libamájpástétom recept elkészítése házilag
A libamájból kiszedegetem az ereket.
A libamájat tálba teszem és a só, bors, szerecsendió keverékkel meghintem minden oldalát.
Ráöntöm a tokaji aszút és 15 percet a hűtőbe teszem.
Folpack fóliát levágok és beletekerem a libamájat, óvatosan hurka formát formázok, mindkét végét hermetikusan lezárom.
A biztonság kedvéjért még egy fóliába betekerem, majd alufóliába tekerem, jó szorosan lezárom a végeit.
A kuktába teszek egy kis vizet megmelegítem, mikor meleg egy kosárban beleteszem a libamájpástétomot és amikor sípol még 3 percet párolom, majd kiveszem a libamájpástétomot és rögtön jéghideg vízbe teszem, hogy megállítsam a további főzést. Egy órát hideg vízbe hagyom, majd hűtőbe teszem 48 órára.
Az így készült libamájpástétom 10 napig tartható hűtőben.