Libamájpástétom

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

libamájpástétom házilag

A libamájpástétom nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető házilag, érdemes kipróbálni a karácsonyi ünnepekre egy házi libamájpástétom recept elkészítését.

A libamájpástétom hozzávalói

– 40 dkg – os egész libamáj

– 1 dl tokaji aszú

– 1 kávéskanál só

– 1 kávéskanál fehér bors

– egy csipet reszelt szerecsendió

A libamájpástétom recept elkészítése házilag

A libamájból kiszedegetem az ereket.

A libamájat tálba teszem és a só, bors, szerecsendió keverékkel meghintem minden oldalát.

Ráöntöm a tokaji aszút és 15 percet a hűtőbe teszem.

Folpack fóliát levágok és beletekerem a libamájat, óvatosan hurka formát formázok, mindkét végét hermetikusan lezárom.

A biztonság kedvéjért még egy fóliába betekerem, majd alufóliába tekerem, jó szorosan lezárom a végeit.

A kuktába teszek egy kis vizet megmelegítem, mikor meleg egy kosárban beleteszem a libamájpástétomot és amikor sípol még 3 percet párolom, majd kiveszem a libamájpástétomot és rögtön jéghideg vízbe teszem, hogy megállítsam a további főzést. Egy órát hideg vízbe hagyom, majd hűtőbe teszem 48 órára.

Az így készült libamájpástétom 10 napig tartható hűtőben.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW