Leveles vajas tészta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Tészták

Ha van elég időnk érdemes házilag készíteni a leveles vajas tésztát, sokkal jobb lesz mint a boltban vásárolt gyári leveles vajas tészta.

Ezt a leveles tésztát érdemes már az előző nap elkészíteni mivel igen idő igényes.

Hozzávalók

– 20 dkg liszt

– 15 dkg vaj

– 1 dl jéghideg víz

– egy csipet só

A leveles vajas tészta elkészítése

Egy tálban a vizet és a sót összekeverem a jéghideg vízzel. Gombócot formálok, betekerem egy fóliába és 2 órára a hűtőbe teszem.

2 óra elteltével a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, a közepére helyezem a hideg vajat ráhajtogatom a tészta széleit, ujjnyi vastagságúra nyújtom, majd három részben összehajtom, hogy háromszor hosszabb legyen mint széles.

Elfordítom 90 fokot kinyújtom, majd szintén három részben összehajtom. Fóliába tekerem és egy órára a hűtőbe teszem.

Egy óra elteltével megismétlem az előbbi műveletet, majd újra a hűtőbe teszem két órára és újra megismétlem a nyújtást.

A leveles vajas tésztát a felhasználásig a hűtőben tartom.

A leveles vajas tésztát felhasználhatom édes vagy sós süteményekhez. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW