Lencsekrémleves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Levesek

Lencsekrémleves bacon szalonnával

Hozzávalók

– 15 dkg zöld lencse

– 20 dkg bacon szalonna vékonyra szeletelve

– 2 hagyma

– 2 sárgarépa

– 1 nagy burgonya

– 1.5 liter leves alaplé

– 1 szál kakukkfű

– 1 babérlevél

– 1.2 dl tejföl

– só, bors

A lencsekrémleves elkészítése

Egy lábosban megpirítom a bacon szalonnát, hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát és a karikákra darabolt sárgarépát, és a kockákra darabolt burgonyát.

Hozzáöntöm a leöblített zöld lencsét és felöntöm a leves alaplével, majd hozzáadom a kakukkfüvet és a babérlevelet.

Felforralom, majd leveszem kis tűzre és kb 35-40 percet főzöm.

Mikor puhára főttek a zöldségek, leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejfölt, majd egy botmixerrel összemixelem.

Ízlés szerint megsózom, megborsozom és kész is a lencsekrémleves.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW