Lencsekrémleves
Lencsekrémleves bacon szalonnával
Hozzávalók
– 15 dkg zöld lencse
– 20 dkg bacon szalonna vékonyra szeletelve
– 2 hagyma
– 2 sárgarépa
– 1 nagy burgonya
– 1.5 liter leves alaplé
– 1 szál kakukkfű
– 1 babérlevél
– 1.2 dl tejföl
– só, bors
A lencsekrémleves elkészítése
Egy lábosban megpirítom a bacon szalonnát, hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát és a karikákra darabolt sárgarépát, és a kockákra darabolt burgonyát.
Hozzáöntöm a leöblített zöld lencsét és felöntöm a leves alaplével, majd hozzáadom a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Felforralom, majd leveszem kis tűzre és kb 35-40 percet főzöm.
Mikor puhára főttek a zöldségek, leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejfölt, majd egy botmixerrel összemixelem.
Ízlés szerint megsózom, megborsozom és kész is a lencsekrémleves.