Lencsefőzelék másképp

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főzelékek

másképp

lencsefőzelék

A lencsefőzeléket mindenki másképpen készíti, van aki rántással, van aki liszt nélkül, vagy mustárral. Ez a lencsefőzelék recept Közép-Franciaországból származik a lencsék királynőjeként emlegetett Le Puy-i zöld lencse hazájából. A zöld lencsét a franciák általában liszt nélkül csinálják, de ez a recept most kivételesen rántással készült csak egy kicsit másképp.

Hozzávalók a lencsefőzelék recepthez

– 50 dekagramm zöld lencse

– 2 közepes sárgarépa

– 1 vöröshagyma

– 2 szegfűszeg

– 1 babérlevél

– 4 dekagramm vaj

– 4 dekagramm liszt

A zöld lencsefőzelék elkészítése

Egy lábosban hideg vízben kis tűzön tegyük fel főni a lencsét, a karikákra szeletelt sárgarépát, a hagymába szúrjunk két szegfűszeget és azt is dobjuk a vízbe a babérlevéllel együtt.

Mikor a lencse megfőtt kb. 20 perc, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a lencse főzőlevét és habverővel kevergetve kis tűzön addig főzzük míg besűrűsödik.

Megsózzuk, megborsozzuk majd hozzáadjuk a lencsét és el is készült a lencsefőzelék.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW