Lencsefőzelék liszt nélkül
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető lencsefőzelék, liszt és rántás nélkül is nagyon finom és sokkal egészségesebb.
Hozzávalók a liszt nélküli lencsefőzelék recepthez
4 személyre
– 25 dekagramm lencse
– 1 közepes sárgarépa
– 1 közepes vöröshagyma
– babérlevél
– só, bors,
– ecet vagy citromlé
Rántás nélküli lencsefőzelék elkészítése
A lencsét hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszűrjük és újra feltesszük hideg vízben kis lángon főzni. Hozzáadjuk a karikákra szeletelt sárgarépát a vékonyra szeletelt vöröshagymát, babérlevelet.
Ha megfőtt kivesszük a lencse negyedét és turmixal pépesítjük, majd visszaöntjük a lencsébe és ezzel sűrűsítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd ecettel ízesítjük.