Lencsefőzelék liszt nélkül

By : | 0 Hozzászólás | On : 2014-02-01 | Kategória : Főzelékek

liszt nélkül

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető lencsefőzelék, liszt és rántás nélkül is nagyon finom és sokkal egészségesebb.

Hozzávalók a liszt nélküli lencsefőzelék recepthez

4 személyre

– 25 dekagramm lencse

– 1 közepes sárgarépa

– 1 közepes vöröshagyma

– babérlevél

– só, bors,

– ecet vagy citromlé

Rántás nélküli lencsefőzelék elkészítése

A lencsét hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszűrjük és újra feltesszük hideg vízben kis lángon főzni. Hozzáadjuk a karikákra szeletelt sárgarépát a vékonyra szeletelt vöröshagymát, babérlevelet.

Ha megfőtt kivesszük a lencse negyedét és turmixal pépesítjük, majd visszaöntjük a lencsébe és ezzel sűrűsítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd ecettel ízesítjük.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám