Lassan sült citromos fokhagymás csirkecomb
By : recept parádé | | On : | Kategória : Főételek
Nem mondhatni, hogy ez egy gyorsan összedobott étel, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, csak igen idő igényes, 2 és fél óra sütést igényel alacsony hőfokon. De ha betettük a sütőbe már nincs vele több dolgunk. Igen finom érdemes kipróbálni ezt a citromos, fokhagymás csirkecomb receptet.
Hozzávalók a lassan sült csirkecomb recepthez
– 2 egész csirkecomb
– 2 darab citrom
– 8-10 gerezd fokhagyma
– só, kakukkfű
A citromos fokhagymás csirkecomb recept elkészítése
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk és egy tepsibe helyezzük. A citromokat alaposan megmossuk, majd 8 részre vágjuk. A fokhagymagerezdeket nem kell megtisztítani, csak egy nagyobb késsel kicsit meglapítani. A tepsibe a csirkecombok mellé tesszük a feldarabolt citromokat és héjastul a fokhagymagerezdeket. Ízlés szerint sózzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Alacsony hőmérsékleten, 160 fokon, alufólia alatt 2 órán át sütjük, majd még kb. 20-30 percet pirítjuk fólia nélkül és már kész is a lassan sült citromos fokhagymás csirkecomb.
Bármilyen körettel tálalhatjuk, a mostani recepthez jégsalátát és savanyú káposztát használtunk.
fokhagymás csirkecomb
Post Views: 1 423