Lassan sült citromos fokhagymás csirkecomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

citromos

Nem mondhatni, hogy ez egy gyorsan összedobott étel, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, csak igen idő igényes, 2 és fél óra sütést igényel alacsony hőfokon. De ha betettük a sütőbe már nincs vele több dolgunk. Igen finom érdemes kipróbálni ezt a citromos, fokhagymás csirkecomb receptet.

Hozzávalók a lassan sült csirkecomb recepthez 

– 2 egész csirkecomb

– 2 darab citrom

– 8-10 gerezd fokhagyma

– só, kakukkfű

A citromos fokhagymás csirkecomb recept elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk és egy tepsibe helyezzük. A citromokat alaposan megmossuk, majd 8 részre vágjuk. A fokhagymagerezdeket nem kell megtisztítani, csak egy nagyobb késsel kicsit meglapítani. A tepsibe a csirkecombok mellé tesszük a feldarabolt citromokat és héjastul a fokhagymagerezdeket. Ízlés szerint sózzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Alacsony hőmérsékleten, 160 fokon, alufólia alatt 2 órán át sütjük, majd még kb. 20-30 percet pirítjuk fólia nélkül és már kész is a lassan sült citromos fokhagymás csirkecomb.
Bármilyen körettel tálalhatjuk, a mostani recepthez jégsalátát és savanyú káposztát használtunk.
sütőben

fokhagymás csirkecomb

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW