Kuszkuszos céklasaláta, hideg előétel
Kuszkuszos céklasaláta recept
Gyorsan könnyen elkészíthető előétel, a színek, ízek frissessége egy tányérban a kuszkuszos céklasaláta.
A kuszkuszos céklasaláta recept hozzávalói
– 10 dkg kuszkusz
– 1 főtt cékla
– fél citrom leve
– 2 evőkanál olívaolaj
– 6 dkg márványsajt, vagy feta sajt ( opcionális )
– metélőhagyma
– só, bors
A kuszkuszos fetás céklasaláta elkészítése
Egy salátatálba beleöntöm a kuszkuszt, ráöntök forró vizet, és lefedem.
A megfőzött céklát kis kockákra darabolom.
A megduzzadt kuszkuszt villával szemcsésre, morzsolom, majd hozzáadom, a kockákra darabolt céklát, a vékonyra szeletelt metélőhagymát, olívaolajat, citrom levét, rámorzsolom a feta vagy márványsajtot, megsózom, megborsozom, majd alaposan összekeverem és hűtőbe teszem pár órára, hogy az ízek összeérjenek, és kész is a kuszkuszos céklasaláta.