Kuszkusz saláta
A kuszkusz észak Afrikából származó étel, durum búzadarából készül, ezért igen egészséges. Szerencsére nálunk is lehet kapni és igen egyszerű az elkészítése. A kuszkuszból készült salátákat inkább taboulénak nevezik, de a kuszkuszt készíthetjük főételhez köretnek, vagy akár édesen desszertet is készíthetünk a kuszkuszból.
A kuszkusz saláta hozzávalói:
– 25 dkg kuszkusz
– 2 paradicsom
– 1 paprika
– 1 citrom
– 15 darab kimagozott olajbogyó
– petrezselyem
– friss mentalevél
– 6 evőkanál olívaolaj
– só, bors,
A kuszkusz saláta elkészítése
Egy tálban a kuszkuszra öntök ugyanannyi mennyiségű sós forró vizet, majd lefedem.
Egy salátatálban alaposan összekeverem az olívaolajat a citrom levével, megborsozom és belekeverem a nagyon apróra szeletelt paprikát, a kimagozott és apróra szeletelt paradicsomot, a vékony apróra szeletelt petrezselymet és mentalevelet, hozzáadom az olívabogyókat, majd hozzákeverem a felduzzadt kuszkuszt. Alaposan összekeverem, majd beteszem a hűtőbe, legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek és kész is van a kuszkusz saláta.
A nyári nagy melegben akár vacsorára is igen jó megoldás egy hideg taboulé, kuszkusz saláta amit akár előző nap is elkészíthetünk.