Kuszkusz saláta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Előételek, Nemzetek konyhája

előételA kuszkusz észak Afrikából származó étel, durum búzadarából készül, ezért igen egészséges. Szerencsére nálunk is lehet kapni és igen egyszerű az elkészítése. A kuszkuszból készült salátákat inkább taboulénak nevezik, de a kuszkuszt készíthetjük főételhez köretnek, vagy akár édesen desszertet is készíthetünk a kuszkuszból.

A kuszkusz saláta hozzávalói:

– 25 dkg kuszkusz

– 2 paradicsom

– 1 paprika

– 1 citrom

– 15 darab kimagozott olajbogyó

– petrezselyem

– friss mentalevél

– 6 evőkanál olívaolaj

– só, bors,

A kuszkusz saláta elkészítése

Egy tálban a kuszkuszra öntök ugyanannyi mennyiségű sós forró vizet, majd lefedem.

Egy salátatálban alaposan összekeverem az olívaolajat a citrom levével, megborsozom és belekeverem a nagyon apróra szeletelt paprikát, a kimagozott és apróra szeletelt paradicsomot, a vékony apróra szeletelt petrezselymet és mentalevelet, hozzáadom az olívabogyókat, majd hozzákeverem a felduzzadt kuszkuszt. Alaposan összekeverem, majd beteszem a hűtőbe, legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek és kész is van a kuszkusz saláta.

A nyári nagy melegben akár vacsorára is igen jó megoldás egy hideg taboulé, kuszkusz saláta amit akár előző nap is elkészíthetünk.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW