Kuszkusz köret elkészítése
A kuszkusz az egészséges köretek közé tartozik, valójában durum búza darája, nagyon egyszerű és gyors a kuszkusz köret elkészítése. Ma általában amit a boltokban betudunk szerezni, már előgőzölt, tehát csak vizet kell forralni és ráönteni a kuszkuszra, letakarni és pár perc alatt már kész is a kuszkusz köret.
A kuszkusz köret recept hozzávalói
– 25 dkg kuszkusz
– olívaolaj
– víz
A kuszkusz köret elkészítése
Egy tálba beleöntöm a kuszkuszt, meglocsolom olívaolajjal, összekeverem.
Ugyanannyi mennyiségű vizet forralok mint a kuszkusz, ráöntöm, lefedem és pár perc alatt meg is szívta magát a kuszkusz dara a vízzel. Egy villával kevergetem, hogy a kuszkusz dara szemek ne ragadjanak össze.
Vigyázni kell a kuszkusz és a víz 1:1 arány betartására, mert különben túl vizes ragacsos lesz a kuszkusz.
Főleg zöldséges szaftos ételekhez fogyaszthatjuk.