Krumplisaláta fekete retekkel
Ez a fekete retkes krumplisaláta recept négy személynek kiváló előétel, vagy akár vacsorára egy főtt lágy tojással főételként is felszolgálhatjuk.
A fekete retkes krumplisaláta hozzávalói
– 50 dkg apró újburgonya
– 20 dkg fekete retek
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál finomra szeletelt metélőhagyma
– 2 evőkanál almaecet
– 4 evőkanál olívaolaj
– só, bors
– 5 – 8 dióbél apróra tördelve
Fekete retkes krumplisaláta elkészítése
A burgonyát és a fokhagymát héjastól gőzben megfőzöm.
A fekete retket meghámozom, majd lereszelem. Egy salátatálba teszem a fekete retket és megsózom, összekeverem.
Ha megfőtt a krumpli, meghámozom és kockákra darabolom.
A fokhagyma gerezdet meghámozom és apróra szeletelem.
A salátatálba a fekete retket összekeverem az apróra szeletelt fokhagymával az ecettel, olívaolajjal.
Hozzáadom a kockákra darabolt burgonyát és a vékonyra szeletelt metélőhagymát, megborsozom, majd alaposan összekeverem.
Végül a fekete retkes krumplisalátára rászórom az apró dió darabokat.